Web Analytics
Jump to content

Kabeltrøbbel..


 Share

Recommended Posts

Har sett et par tilfeller der jeg får masse støy med enkelte instrumentkabler.

Sjekker da selvfølgelig loddinger i pluggene, og måler de for å sjekke for brudd eller kortslutning.

Selv om alt måler ok blir det bare støy! Hva skjer? Har loddet slike kabler på nytt, men like galt.

Jeg har endt opp med å kaste slike kabler...

Noen tips til å få orden på disse?

Link to comment
Share on other sites

Det kommer jo helt an på årsaken. Er det brudd, så er det brudd. Feilsøking ved å bevege kun på små deler av kabelen vil av og til isolere dette. Ofte er bruddet rett ved pluggen, og da kan man kappe delen med brudd og lodde på nytt og få en bare litt kortere kabel. Er bruddet midt i kabelen så kan man kanskje lage to kortere? Slike kabler er kanskje av laber kvalitet, og tåler kanskje ikke bevegelsene mellom gitar og forsterker / pedalbrett. Da bør kanskje kabelen kastes eller på gjøre tjeneste som patchekabel, der det er mindre bevegelser.

Noen ganger har jeg følelsen av at det er bittesmå avvik i utformingen av pluggen, og at enkelte plugger passer bedre enn andre. Dette gjelder spesielt på gitarsiden etter min erfaring. Derfor har jeg også klare preferanser på hvilke kabler jeg bruker mellom instrument og pedalbrett.

Et siste punkt kan faktisk være selve utgangspluggen på instrumentet. Her kan de være irring, slitasje etc som gir dårlig kontakt. Jeg har mekket en del på slikt, og noen ganger må man pusse, bøye og mekke for å få god nok kontakt. Ofte er problemet kontakten til signaljord, faktisk. Før du skylder på kabelen bør den testes med flere instrumenter.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du leste innlegget mitt nøye, så ser du at alt måler perfekt! Ingen brudd, ingen kortslutning...

Men masse støy!

Hva slags støy? Spraking, brumming, annet? Et brudd kan være slik at lederne ligger inntil hverandre og måler fint når kabelen ligger stille, men at de brutte endene får det som kalles "vakkelkontakt" når man beveger eller strekker på kabelen. Er det stor forskjell mellom ulike kabler? Er det stor forskjell mellom ulike instrumenter?

Kjører du med høy gain i ampen? Har du varmekabler i gulvet eller lysrør i taket? Dimmer på lyset?

Støy kommer i mange slags former. Jeg må av og til skru av varmekablene når jeg spiller, for de har en tendens til å skape mye støy.

Link to comment
Share on other sites

Dette gjelder kun noen enkelte kabler! Har masse andre kabler uten problemer.

Har ingenting med hverken vakkelkontakt (selvfølgelig sjekket!), gitar eller amp eller varmekabler å gjøre!

Samme om jeg sjekker hjemme eller i øvingsrommet...

Høyfrekvent veldig høy støy, overdøver fullstendig gitarsignalet.

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Kan problemet være utenfor kabel?

Forresten er noen kabler litt "ferskvare". Jeg har opplevd støy i kabel som ikke lot seg fjerne. Men samme kabel hadde rar vaklefeil (brudd), jeg fikk aldri kartlagt hvor denne vaklefeilen var. Denne kabelen demonterte jeg forsiktig, fjernet plasten utenpå.

Da viste det seg at jord, som i instrumentkabel er flettet rundt den indre signalkabel besto av mange kobbertråder, med brudd distribuert over hele kabel. Som en flettet kabel av mange små ledere, alle litt kortere.

Det var ingen spesiell plass som hadde brudd, disse var fordelt over hele kabel. Dermed var det som regel kontakt mellom disse, men av og til ikke. Og dersom dette er tilfellet i din kabel så kan slike deler av kobbertråd, dersom den er litt isolert, fungere som antenne/kondensator. Det ville også i så fall være sårbart for høyfrekvent støy. Husker ikke at jeg reagerte på høyfrekvent støy fra min kabel, men jeg var ikke på lokasjon som burde hatt så mye slik støy.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener at det er verdt å bruke 2x mer penger på en kabel av god kvalitet og livsgaranti fremfor dritt som hele tiden må loddes om og som i tillegg støyer.

Mange som bruker ufattelig mye penger på utstyr, men bruker drittkabler. Har kabler fra MonsterCable, ArmorGold og Planetwaves. Når man holder rundt en slik kabel, så skjenner man med en gang at det er kvalitetskabler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.