Web Analytics
Jump to content

U-lyder i en Engl Screamer 50...


McMoen
 Share

Recommended Posts

Hei folkens!

I høst kjøpte jeg en brukt Engl Screamer 50 combo. En stund funka den helt fint, men etter en konsert har den begynt å lage rare lyder. Ampen har ikke gått i gulvet, det er ikke søla øl i den eller noe annet som skulle tilsi at noe skulle gå i stykker. Lydene er ikke konstante. De kommer av og til. Det høres litt ut som om man skrur på et potmeter som ikke er rent, eller hører på en LP-plate med mye støv på. Av og til kan lyden minne om når stiften på en platespiller dras på tvers av rillene til plata. Lydstyrken på ulydene er konstant uavhengig av hvor master, gain og volum står. De er også der selv om jeg ikke plugger inn gitarkabelen. Ingen av pottene på ampen lager u-lyd når jeg skrur på dem.

Etter at disse lydene kom har jeg byttet alle rørene i ampen, renset sokkelene til rørene og justert biasen. Dette endret ingen ting. Lydene er helt like før og etter rørbyttet.

Er det noen som har noen tips til hva jeg kan prøve, eller kjenner til noen i Østfold (eller østlandet) som er bra på røramper?

Mvh

Martin

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en combo som jeg kjøpte for noen år siden, og jeg har ingen problemer. Det hjelper jo ikke deg (dere), men jeg vil bare nevne det. Jeg synes ampen er veldig allsidig og den passer det jeg spiller veldig bra.

Du (dere) bør kanskje høre med Engl?

Link to comment
Share on other sites

Nå tror jeg problemet er løst:) Etter tips fra Øyvind på vintagegitar renset jeg alle jackkontaktene på ampen. Han sa at det kunne være noe dritt inne i høyttalertilkoblingene, og at dette kunne forårsake denne type ulyder. Etter jeg hadde forsøkt dette var lydene der fortsatt. Etter dette banket jeg lett på loddepunktene og komponentene inne i ampen mens den sto på. Når jeg banket og dyttet lett på en liten sikrinsholder rett over utgansrørene ble ulydene mye værre. Etter en liten runde (eller to) med loddebolten på terminalene til sikringsholderen forsvant ulydene. Nå har jeg hatt ampen på i et par timer, og lydene er borte. Håper de holder seg borte:) Hvis noen andre har tenkt å prøve seg på denne type feilsøkning så vil jeg anbefale å være forsiktig, det er høy spenning inne i forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.