Web Analytics
Jump to content

GFS-pickups til Epiphone DOT 335, modell?


Troll

Recommended Posts

Har gått til innkjøp av en Epiphone DOT 335, og trenger å bytte ut pickupsa! Bridgen er egentlig helt ok, men halspickupen er altfor kraftig og mørk i lyden.

Siden gitaren er billig, så vil jeg holde den på "lavbudsjett". Har alltid hatt lyst å prøve GFS, så nå kan jeg!

Jeg trenger både hals- og bro-pickup som ikke er for kraftige og som låter vintage, klart og fint. Gitaren skal brukes til cleans og lett vrengt blues. Har sett på Vintage 59 som virker ganske ok mtp specs:

http://www.guitarfetish.com/Vintage-59-Nickel-Classic-Alnico-V-Humbucker-_c_169.html

Noen som har erfaring med noen modeller og har lyst å anbefale noe?

Ser også at det kan være en utfordring å bytte pickups på denne, da det ikke er baklokk til elektronikken. Erfaringer her..? :P

Link to comment
Share on other sites

GFS leverer vel noe av det beste i den prisklassen, mange av modellene demmes låter helt rått!

Du er jo på riktig vei synes jeg. Hørt mye bra om 59 pickupene uten av jeg har prøvd de, ellers har du jo også Fat Par Boutique pickupsene som er ganske like men med mer "kjøtt på beinet"

Ellers har jeg et sett med WIlkinson PAF buckere.. disse låter helt spinnvilt å er vanskelig å skille fra mine SD Antiquities, men mulig jeg har vært veldig heldig med mitt sett :)

Ellers har du jo Dream 90 pickupsene til GFS som låter utrolig bra :) P90 i humbucker format

Uansett så er det jo slik at du får gode pickups for en lav penge hos GFS så er mest akkurat hva du vil ha..

ligger tonnevis med reviews ute på youtube osv så er bare å søke i vei.

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Hollowbody med P90 er jo grisefett, så jeg vil anbefale Dream90 eller Mean90. Tror Mean er ganske vintage, mens Dream er litt mer moderne og noe hottere.

Jeg hadde Dream90 i en Jaguar en gang, og de låt kuler og krutt de!

edit: P90 er jo faktisk grisefett uansett gitar, og spesielt på lett til middels vreng. (På Hi-gain hører jeg strengt tatt ikke så veldig forskjell :P )

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Skal sterkt vurdere Dream90, vil som sagt ha det så "vintage" som mulig og uten at de er for kraftige. Har allerede ganske kraftige pickups på de andre gitarene.

Flere forslag er bare fint! Så langt står Vintage 59 og Dream90 høyest på listen :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

"Think of the Mean 90's as a 4-10 Tweed Bassman and the Dream 90's as a Tweed Deluxe. The Dreams are more modern sounding and overdrive an amp with a decided CRUNCH- The Means are smoother- warmer, fuller and a tad louder. If you like Vintage Tones and really want to FEEL your pick attack on the strings- I think the Mean 90 may be the best pickup currently available."

Ellers er jeg selv veldig nysgjerrig på Retrotron-serien til GFS. Kan være noe å sjekke ut?

Link to comment
Share on other sites

Aah! Bestilte nettopp en Mean90 til bridge og Dream90 til hals. Ettersom jeg bruker bridge til vreng og hals til cleans.

Betalt og alt, så håper det blir verdt pengene! Kom på noe ala 490kr for begge pickupsa ink frakt :)

Bare spent på hvordan byttingen blir, virker litt knotete å bytte pickups på en gitar uten lokk til elektronikken. Noen som har prøvd?

Link to comment
Share on other sites

Yess, har troen på at det blir en bra oppgradering, ettersom jeg ikke kommer overens med stockpickupsa.

Når de ankommer, så tar jeg meg en gitarkveld der jeg bytter pickupsa på DOT og på Blackjack, der EMG'ene blir erstattet med SD SH1/SH5. Forvent lydklipp! :D

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Aah! Bestilte nettopp en Mean90 til bridge og Dream90 til hals. Ettersom jeg bruker bridge til vreng og hals til cleans.

Betalt og alt, så håper det blir verdt pengene! Kom på noe ala 490kr for begge pickupsa ink frakt :)

Bare spent på hvordan byttingen blir, virker litt knotete å bytte pickups på en gitar uten lokk til elektronikken. Noen som har prøvd?

Sjekk youtube. Masse tips om hvordan man bytter elektronikk i hollowbodys uten lokk der.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.