Web Analytics
Jump to content

GFS-pickups til Epiphone DOT 335, modell?


Troll

Recommended Posts

Har gått til innkjøp av en Epiphone DOT 335, og trenger å bytte ut pickupsa! Bridgen er egentlig helt ok, men halspickupen er altfor kraftig og mørk i lyden.

Siden gitaren er billig, så vil jeg holde den på "lavbudsjett". Har alltid hatt lyst å prøve GFS, så nå kan jeg!

Jeg trenger både hals- og bro-pickup som ikke er for kraftige og som låter vintage, klart og fint. Gitaren skal brukes til cleans og lett vrengt blues. Har sett på Vintage 59 som virker ganske ok mtp specs:

http://www.guitarfetish.com/Vintage-59-Nickel-Classic-Alnico-V-Humbucker-_c_169.html

Noen som har erfaring med noen modeller og har lyst å anbefale noe?

Ser også at det kan være en utfordring å bytte pickups på denne, da det ikke er baklokk til elektronikken. Erfaringer her..? :P

Link to comment
Share on other sites

GFS leverer vel noe av det beste i den prisklassen, mange av modellene demmes låter helt rått!

Du er jo på riktig vei synes jeg. Hørt mye bra om 59 pickupene uten av jeg har prøvd de, ellers har du jo også Fat Par Boutique pickupsene som er ganske like men med mer "kjøtt på beinet"

Ellers har jeg et sett med WIlkinson PAF buckere.. disse låter helt spinnvilt å er vanskelig å skille fra mine SD Antiquities, men mulig jeg har vært veldig heldig med mitt sett :)

Ellers har du jo Dream 90 pickupsene til GFS som låter utrolig bra :) P90 i humbucker format

Uansett så er det jo slik at du får gode pickups for en lav penge hos GFS så er mest akkurat hva du vil ha..

ligger tonnevis med reviews ute på youtube osv så er bare å søke i vei.

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Hollowbody med P90 er jo grisefett, så jeg vil anbefale Dream90 eller Mean90. Tror Mean er ganske vintage, mens Dream er litt mer moderne og noe hottere.

Jeg hadde Dream90 i en Jaguar en gang, og de låt kuler og krutt de!

edit: P90 er jo faktisk grisefett uansett gitar, og spesielt på lett til middels vreng. (På Hi-gain hører jeg strengt tatt ikke så veldig forskjell :P )

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Skal sterkt vurdere Dream90, vil som sagt ha det så "vintage" som mulig og uten at de er for kraftige. Har allerede ganske kraftige pickups på de andre gitarene.

Flere forslag er bare fint! Så langt står Vintage 59 og Dream90 høyest på listen :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

"Think of the Mean 90's as a 4-10 Tweed Bassman and the Dream 90's as a Tweed Deluxe. The Dreams are more modern sounding and overdrive an amp with a decided CRUNCH- The Means are smoother- warmer, fuller and a tad louder. If you like Vintage Tones and really want to FEEL your pick attack on the strings- I think the Mean 90 may be the best pickup currently available."

Ellers er jeg selv veldig nysgjerrig på Retrotron-serien til GFS. Kan være noe å sjekke ut?

Link to comment
Share on other sites

Aah! Bestilte nettopp en Mean90 til bridge og Dream90 til hals. Ettersom jeg bruker bridge til vreng og hals til cleans.

Betalt og alt, så håper det blir verdt pengene! Kom på noe ala 490kr for begge pickupsa ink frakt :)

Bare spent på hvordan byttingen blir, virker litt knotete å bytte pickups på en gitar uten lokk til elektronikken. Noen som har prøvd?

Link to comment
Share on other sites

Yess, har troen på at det blir en bra oppgradering, ettersom jeg ikke kommer overens med stockpickupsa.

Når de ankommer, så tar jeg meg en gitarkveld der jeg bytter pickupsa på DOT og på Blackjack, der EMG'ene blir erstattet med SD SH1/SH5. Forvent lydklipp! :D

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Aah! Bestilte nettopp en Mean90 til bridge og Dream90 til hals. Ettersom jeg bruker bridge til vreng og hals til cleans.

Betalt og alt, så håper det blir verdt pengene! Kom på noe ala 490kr for begge pickupsa ink frakt :)

Bare spent på hvordan byttingen blir, virker litt knotete å bytte pickups på en gitar uten lokk til elektronikken. Noen som har prøvd?

Sjekk youtube. Masse tips om hvordan man bytter elektronikk i hollowbodys uten lokk der.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.