Web Analytics
Jump to content

Gitar fortere ustemt


Superdude
 Share

Recommended Posts

Gitaren min har i det siste ustemt fortere og fortere. Nå kan jeg ikke spille i et minutt uten at den blir ustemt, det er jo helt håpløst! Jeg har hatt gitaren, en Epiphone Les Paul i snart tre år, men dette har ikke skjedd før de siste par ukene. Jeg syntes dette er veldig merkelig og jeg håper virkelig noen kan hjelpe meg.

Link to comment
Share on other sites

Og du gjorde som det blir vist i videoen når du skiftet strenger? Legg spesielt merke tilhva som gjøres fra rundt 1.20 og utover, ved å legge strengen motsatt vei for å låse den. Utrolig viktig. Sjekk også at strengene dine ikke kniper i nøtta, men går lett og ledig i sporene. Kniper de, det vil si at de sitter fast, bilr gitaren veldig vanskelig å stemme, og den holder ikke stemmingen.

Dette skjer typisk når man går over til litt tykkere strenger.

Link to comment
Share on other sites

Og du gjorde som det blir vist i videoen når du skiftet strenger? Legg spesielt merke tilhva som gjøres fra rundt 1.20 og utover, ved å legge strengen motsatt vei for å låse den. Utrolig viktig. Sjekk også at strengene dine ikke kniper i nøtta, men går lett og ledig i sporene. Kniper de, det vil si at de sitter fast, bilr gitaren veldig vanskelig å stemme, og den holder ikke stemmingen.

Dette skjer typisk når man går over til litt tykkere strenger.

Mulig jeg er på jordet, men hvilken video?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stemmeskruene på en Epi Lp er jo heller ikke all verden. jeg har byttet ut på min, og angrer ikke et sekund. Gitaren har blitt mye bedre å stemme.

Jeg kjøpte den av en venn, og han hadde byttet til Grover stemmeskruer, som skal være helt greie har jeg lest. Men de har ikke vært byttet på tre år minst. Burde man da bytte ut settet? Har også lagt merket til at stemmeskruen til den høyeste E-strengen sitter veldig løst.

Link to comment
Share on other sites

Bare hyggelig.

Er det skiftet til Grover, er det ikke noen grunn til å bytte. De varer "livet ut".

Jeg har bestandig ment at hvis en gitar koster en par- tre tusenlapper, så er strengeskruene gode nok. Etter å ha fiklet på en del Epi LP, må jeg innrømme at det ikke stemmer. Men som sagt, i ditt tilfelle, er jo det problemet løst.

Det kan være fornuftig å stramme opp innfestingen til strengeskruer fra tid til annet, båden når det gjelder skruen på baksiden, og skruen på forsiden.

Dette sjekker jeg fra tid til annen når jeg likevel skifter strenger, og det er ikke uvanlig at en etterstramming er på sin plass. Man skal ikke ta i "til det knaker", men bare passelig. Vanskelig å forklare bedre enn det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.