Web Analytics
Jump to content

Mesa Boogie mk3


Recommended Posts

Titt titt!

Det er en ting jeg lurer litt på. Av mesaer er mk2 a,b og c, samt mk4 sett på som vanvittige amper , mens mk3 blir oversett. Hvorfor er det slik? Mk3 har jo samm pre- og post eq som mk2 c+. I tillegg er den hakket lettere å skru lyd på. Jeg har en mk3 for hånden og har prøvd denne vel og lenge. Det er jo en helt utrolig forsterker og jeg har alle intensjoner om å kjøpe denne (selv om den spiller unødvendig høyt).

Så hva er kriteriene for at en amp skal bli "legacy"-amper som mk2 og 4?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har akkurat fått meg en mk2c+, men aldri testa en mk3. Litt søk på nett sier at de låter litt forskjellig, og at mk3er et kompromiss siden de la til en crunch kanal. En ekstra kanal for mer fleksibilitet, men litt dårligere tone i hver kanal. En annen ting som blir nevnt er at crunch kanalen ikke har egen master, og at kanalene har felles kontroller. Skal du switche frem og tilbake uten å justere pottene så er det kompromiss på lydinnstillingene da en god innstilling for cleankanalen ikke låter bra på crunch osv. Andre igjen sier at forskjellen på mkii og iii ikke er så stor, og at riktig valg av rør kan utjevne forskjellen. Uansett er det viktigste at du får testa den, og se hva du synes selv. Smaken er jo så himla forskjellig :)

Link to comment
Share on other sites

Valg av riktige utgangsrør er helt vesentlig for hvordan gamle Mk-amper skal låte.

Ampene er bygd rundt Sylvania 6L6GC Big Bottle rør og da våkner ampene skikkelig.

STR387, STR415 og JAN Philips 7581 er identiske rør som vil gjøre jobben.

Det kan være lettere å få tak i NOS JAN Phillips 7581 fordi ikke alle vet at det egentlig er Sylvania rør.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Røra Mesa selger i dag er ikke de samme som Sylvania produserte for Mesa da de laget de tidlige Mesa ampene.

Nå er det nok russiske Sovtek eller kinesiske Shuguang rør og da kan du jo likegodt kjøpe det.

Jeg satt et sett NOS Jan Philips 7581 inn i en Mesa MkIIb som var modda til MkIIc+,

og har aldri opplevd så stor forskjell med et rørbytte.

Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat bytta rør før jeg kjøpte min mkii, er hans bjørneboe i asker som har gjort det. Tror det er TAD rør som står i nå, men har ikke plukka dem ut for å sjekke. Får ta en skikkelig titt inni ampen en av de neste dagene :)

Link to comment
Share on other sites

Ja det kommer, men ikke før om et par uker. Denne er bygget om eller modifiert på ett eller annet vis. Han jeg kjøpte den hos fulgte ikke helt med i samtalen da han kjøpte den. Chassis er byttet i et smalere lavere chassis, og nettrafoen er enorm! I tillegg er reverb/eq-forbryterinngangene flyttet på. Noen som vet om dette var en normal mod? Jeg kan skimte et navn inni her, men jeg klarer ikke å lese hva det står i klartekst. Alt ser veldig profft ut, så jeg tviler på at det er en hvilken som helst skroting som har gjort dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.