Web Analytics
Jump to content

Mesa Boogie mk3


kristoffereide
 Share

Recommended Posts

Titt titt!

Det er en ting jeg lurer litt på. Av mesaer er mk2 a,b og c, samt mk4 sett på som vanvittige amper , mens mk3 blir oversett. Hvorfor er det slik? Mk3 har jo samm pre- og post eq som mk2 c+. I tillegg er den hakket lettere å skru lyd på. Jeg har en mk3 for hånden og har prøvd denne vel og lenge. Det er jo en helt utrolig forsterker og jeg har alle intensjoner om å kjøpe denne (selv om den spiller unødvendig høyt).

Så hva er kriteriene for at en amp skal bli "legacy"-amper som mk2 og 4?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har akkurat fått meg en mk2c+, men aldri testa en mk3. Litt søk på nett sier at de låter litt forskjellig, og at mk3er et kompromiss siden de la til en crunch kanal. En ekstra kanal for mer fleksibilitet, men litt dårligere tone i hver kanal. En annen ting som blir nevnt er at crunch kanalen ikke har egen master, og at kanalene har felles kontroller. Skal du switche frem og tilbake uten å justere pottene så er det kompromiss på lydinnstillingene da en god innstilling for cleankanalen ikke låter bra på crunch osv. Andre igjen sier at forskjellen på mkii og iii ikke er så stor, og at riktig valg av rør kan utjevne forskjellen. Uansett er det viktigste at du får testa den, og se hva du synes selv. Smaken er jo så himla forskjellig :)

Link to comment
Share on other sites

Valg av riktige utgangsrør er helt vesentlig for hvordan gamle Mk-amper skal låte.

Ampene er bygd rundt Sylvania 6L6GC Big Bottle rør og da våkner ampene skikkelig.

STR387, STR415 og JAN Philips 7581 er identiske rør som vil gjøre jobben.

Det kan være lettere å få tak i NOS JAN Phillips 7581 fordi ikke alle vet at det egentlig er Sylvania rør.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Røra Mesa selger i dag er ikke de samme som Sylvania produserte for Mesa da de laget de tidlige Mesa ampene.

Nå er det nok russiske Sovtek eller kinesiske Shuguang rør og da kan du jo likegodt kjøpe det.

Jeg satt et sett NOS Jan Philips 7581 inn i en Mesa MkIIb som var modda til MkIIc+,

og har aldri opplevd så stor forskjell med et rørbytte.

Link to comment
Share on other sites

Det er akkurat bytta rør før jeg kjøpte min mkii, er hans bjørneboe i asker som har gjort det. Tror det er TAD rør som står i nå, men har ikke plukka dem ut for å sjekke. Får ta en skikkelig titt inni ampen en av de neste dagene :)

Link to comment
Share on other sites

Ja det kommer, men ikke før om et par uker. Denne er bygget om eller modifiert på ett eller annet vis. Han jeg kjøpte den hos fulgte ikke helt med i samtalen da han kjøpte den. Chassis er byttet i et smalere lavere chassis, og nettrafoen er enorm! I tillegg er reverb/eq-forbryterinngangene flyttet på. Noen som vet om dette var en normal mod? Jeg kan skimte et navn inni her, men jeg klarer ikke å lese hva det står i klartekst. Alt ser veldig profft ut, så jeg tviler på at det er en hvilken som helst skroting som har gjort dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.