Web Analytics
Jump to content

Komnersielle forhandlere i fri flyt?


Gubbe

Recommended Posts

Har registrert den siste tiden at kommersielle aktører svarer i diverse tråder med mer eller mindre adekvate kjøpsråd, kombinert med mer eller mindre tilslørte salgsråd som til sist peker trådstarter til handel hos nevnte aktør. Har forumet retningslinjer for slikt, og er det i tilfelle "good" eller "bad" form å rapportere denslags? Jeg spør fordi jeg er en relativt forsiktig bruker av dette forumet, men har registrert i andre større forum at slik virksomhet slås ned på uansett hvor tilforlatelig den er innpakket.

Link to comment
Share on other sites

Regner med at jeg er ment som en av disse (naturlig nok). :-)

Jeg er også veldig interessert i innspill på dette temaet. For meg personlig er det alltid vanskelig å balansere råd og hjelp til brukere (som gjerne handler om hva de skal kjøpe) med rollen min som både privatperson og som en tydelig profilert butikk.

Mitt inntrykk er at jeg får positiv tilbakemelding når jeg er mest mulig konkret og også mest mulig detaljert om det jeg kan noe om (hovedsaklig akustiske instrumenter), men det gjør også at jeg blir mer "pushy" som butikkperson. Jeg vet ikke helt hvor de fleste ønsker at jeg trekker grensen. Forumet er også sperret slik at vi ikke kan bruke butikkprofilen vår (som vi betaler for å ha) til å kommentere i andre underforum enn "forhandlerhjørnet". Da blir det vanskeligere å skille rollene ettersom jeg også må bruke privatprofilen min til å svare på butikkrelaterte spørsmål som dukker opp i andre tråder.

Har ikke fått negative tilbakemeldinger på dette fra moderatorer eller brukere, men er veldig åpen for feedback, og ønsker kun å bidra til et bedre forum. Hva synes dere andre folk?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg syns Morten takler denne rollen på en utmerket måte. Når først Morten svarer på poster om kassegitarer, så er jo dette først og fremst veldig bra svar som utelukkende er med på å hjelpe trådstarter. Har aldri tenkt på dette som snikreklame.

Det samme gjelder for rocktrond og powerguitar.

Link to comment
Share on other sites

Forhandler eller ei, så gir Morten jævla bra og nyttig info.

Mange her på forumet jobber eller har jobbet i musikksjappe, meg selv inkludert. Det faktumet at Morten ikke legger skjul på at han er selger, er kun positivt for min del.

Edited by KristianF
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Forhandler eller ei, så gir Morten jævla bra og nyttig info.

Mange her på forumet jobber eller har jobbet i musikksjappe, meg selv inkludert. Det faktumet at Morten ikke legger skjul på at han er selger, er kun positivt for min del. Vet om endel brukere her som ikke har info som tilsier at de jobber i sjappe...

Javel? Da kan vel du fortelle om disse brukene her da kanskje? :)

Link to comment
Share on other sites

Helt enig med det som fremkommer ovenfor her. Kan ikke se noe som helst problem med måten Morten og Trond f.eks. opptrer på her på GN.

Sjøl har jeg lest det meste av hva Morten har skrevet om akustiske gitarer, og fått masse info jeg måtte ha funnet andre steder, om ikke det var for at han hadde skrevet det her. Kjempenyttig, interessant, og lærerikt. Om det nå skulle være slik at han også kom til å få noen nye kunder som resultat av dette, det syntes jeg bare er helt prima, og vel fortjent.

Samme med Rocktrond. Han har jo en særdeles lav profil, og etter hva jeg kan se, så har han kun kommet med små supplerende opplysninger en sjelden gang når det handler om noe av det han selv selger.

Begge disse er mer enn gjennomsnittlig interessert i gitarer og amper. Om man skulle begrense deres adgang til å komme med opplysninger og meninger her, så blir dette forumet et "fattigere" sted. Det er det vel neppe noen som egentlig ønsker.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ingen av de nevnte legger skjul på at de også er forhandlere, og jeg synes de trår ganske varsomt..

Det var tendenser i begynnelsen av Mortens karriere her på forumet der det ble mye promotering av butikken hans, men synes det er helt ok nå!

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller ikke sånn jentegitar og nå som Marit Larsen stort sett holder seg i den delen av forumet så kunne det ikke bry meg mindre.

Hvis han derimot begynner å uttale seg om gitarkabler igjen så er helvete løs....... Let's go it's friday!

Men for å være litt seriøs så er vel Norge et såpass lite filleland at det kanskje er like greit at de få av oss som interesserer oss litt over normalt for gitar og gitarutstyr klarer å omgås uten et altfor omfattende regelregime og styringsstruktur.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg stiller meg positiv til det informative nærværet jeg har vært vitne til her de siste årene.

At det informeres om helt sjukt gode tilbud av og til må da være lov. Faktumet er at selv om noen driver forretninger i tillegg, så sitter de inne med mye kunnskap, som har hjulpet både meg og en hel drøss andre.

Keep up the good informative nærværet! ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Helt enig med dere over her. Har selv fått mye hjelp og svar på mine dumme spørsmål av Morten. Og virker som han har god peiling på mye, altså en god ressurs spør du meg. Vil også tro at det er positivt for både for bransjen og forbrukere at forhandlere følger med på, og deltar i diskusjoner.

Link to comment
Share on other sites

Både RockTrond og Morten betaler i tillegg for å ha forhandlerstatus her på forumet, så jeg synes ikke dette er noe problem. Vi har hatt brukere som har fått tråder stengt pga. "snikreklame", så opplagte overtramp tar vi affære på.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.