Web Analytics
Jump to content

Håpløs g-streng


Zimmerman
 Share

Recommended Posts

Ahoy me hearties!

Begynner virkelig å kose meg med min nye Morgan W310 nå. Den lyder bedre for hver gang jeg spiller på den og alt er bare fryd og gammen. Nesten. Gitaren holder seg stemt overraskende lenge, men med et unntak. G-strengen har blitt min erkefiende. Den er helt håpløs. Det er svært vanskelig å få stemt den og jeg opplever at den spretter opp eller ned et hakk når jeg vrir på tuning keyen, uansett hvor forsiktig jeg er. Når dette skjer oppstår også en høy pipelyd. Min gamle gitar hadde dette problemet en stund, men det ordnet seg selv etter hvert. Det ser det ikke ut til å gjøre her. Så jeg lurer egentlig på hva som er galt. Hvordan kan jeg fikse dette?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan være trang nut. Slakk strengen, og dra den fram og tilbake i sporet. Går det tregt, kan det tenkes det trengs noe tilpassing av nut. Du kan også forsøke å "tegne" i sporet med en helt vanlig blyant, det gjør at strengen sklir litt lettere. Som regel er dette nok til at problemet er løst.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Som nevnt kan de aller fleste problemer i livet løses med litt glidemiddel.

Antageligvis er grunnen til at problemet forsvant på din gamle gitar at G-strengen slipte oversadelen så den ble litt bredere over tid.

Trang oversadel er et velkjent fenomen på disse gitarene, og på alle vi selger går vi over oversadelen før den sendes. Ca 40% må files litt bredere.

Etter min erfaring trenger du ikke kjøpe noe som helst (med mindre du vil selvfølgelig. Ta enten en tynn neglefil eller fint sandpapir og puss bittelitt på den siden som ligger nærmest de mørkeste strengene. Det er viktig at du ikke filer den dypere, bare bredere, og mye mindre filing skal til enn du tror.

Kos deg med gitaren din!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det at nøtta kniper, er som regel et resultat av den er slipt for en mindre strengetykkelse enn det man har satt på. Mange gitarer leveres med 0.09, og hvis man da kliner til med 0.11 så blir det for trangt. Grafitt fra en blyantspiss, eller Nut-Sauce hjelper, men nøtta er jo like fullt for trang. I verste fall kan den sprekke. Det beste er å få slipt den litt romsligere.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.