Web Analytics
Jump to content

Håpløs g-streng


Zimmerman

Recommended Posts

Ahoy me hearties!

Begynner virkelig å kose meg med min nye Morgan W310 nå. Den lyder bedre for hver gang jeg spiller på den og alt er bare fryd og gammen. Nesten. Gitaren holder seg stemt overraskende lenge, men med et unntak. G-strengen har blitt min erkefiende. Den er helt håpløs. Det er svært vanskelig å få stemt den og jeg opplever at den spretter opp eller ned et hakk når jeg vrir på tuning keyen, uansett hvor forsiktig jeg er. Når dette skjer oppstår også en høy pipelyd. Min gamle gitar hadde dette problemet en stund, men det ordnet seg selv etter hvert. Det ser det ikke ut til å gjøre her. Så jeg lurer egentlig på hva som er galt. Hvordan kan jeg fikse dette?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan være trang nut. Slakk strengen, og dra den fram og tilbake i sporet. Går det tregt, kan det tenkes det trengs noe tilpassing av nut. Du kan også forsøke å "tegne" i sporet med en helt vanlig blyant, det gjør at strengen sklir litt lettere. Som regel er dette nok til at problemet er løst.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Som nevnt kan de aller fleste problemer i livet løses med litt glidemiddel.

Antageligvis er grunnen til at problemet forsvant på din gamle gitar at G-strengen slipte oversadelen så den ble litt bredere over tid.

Trang oversadel er et velkjent fenomen på disse gitarene, og på alle vi selger går vi over oversadelen før den sendes. Ca 40% må files litt bredere.

Etter min erfaring trenger du ikke kjøpe noe som helst (med mindre du vil selvfølgelig. Ta enten en tynn neglefil eller fint sandpapir og puss bittelitt på den siden som ligger nærmest de mørkeste strengene. Det er viktig at du ikke filer den dypere, bare bredere, og mye mindre filing skal til enn du tror.

Kos deg med gitaren din!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det at nøtta kniper, er som regel et resultat av den er slipt for en mindre strengetykkelse enn det man har satt på. Mange gitarer leveres med 0.09, og hvis man da kliner til med 0.11 så blir det for trangt. Grafitt fra en blyantspiss, eller Nut-Sauce hjelper, men nøtta er jo like fullt for trang. I verste fall kan den sprekke. Det beste er å få slipt den litt romsligere.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.