Web Analytics
Jump to content

Lage lite hjemmstudio


RotteHale
 Share

Recommended Posts

Ja.

I tillegg trenger du et eksternt lydkort. Macbooken din funker nok bra nok.

Til vokal trenger du en god mikrofon, stativ og kabel. Kanskje gjerne et popfilter også.

Til gitar spørs det om det er el. eller akkustisk du snakker om.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.

Men hvilken logic må jeg kjøpe fra appstore? Den som koster 1400 https://itunes.apple.com/no/app/logic-pro/id459578486?ls=1&mt=12, eller Logic studio som koster 4449 http://store.apple.com/no/product/MB795Z/A/logic-studio

Den første. Logic Studio er bare en pakke med Logic Pro og Mainstage, og de programmene koster henholdsvis 1400,- og 209,-. Altså, kjøp denne http://itunes.apple.com/us/app/logic-pro/id459578486?ls=1&mt=12 , og ikke finn på under noen omstendigheter (med mindre du har alt for mye penger og føler at Apple fortjener å dem) å kjøpe pakka til 4490,-

Edited by stromstans
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har selv brukt Logic, protools, sonar. Nå bruker jeg studio one fra presonus. Mener prisen på pro-utgaven ligger på rundt 1000-lappen. Veldig bra program. Nå skal det sies at logic mer eller mindre er bransjestandard sammen med protools, og at du vanskelig kan trå feil med logic. Du trenger ikke å kjøpe en annen versjon enn den på appstore!

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler igjen Focusrite Saffire, har hatt lite trøbbel med de jeg har prøvd. På win7 har de vært veldig stabil og hadde bare et problem rett etter at Lion kom ut at lydkortet ikke ble funnet eller noe, mest sannsynlig pga driver ikke var kommet enda.

Link to comment
Share on other sites

Brodern har noen relativt billige monitorer fra M-audio, og de er finfine de. Sikkert ikke like nøytrale og flotte som dyrere saker, men i forhold til typiske Logitech PC-høyttalere var de langt mer nøytrale.

Disse hadde også en bass-boost som kunne slåes av og på, og som gjerne gjorde det å lytte på musikk til en litt kulere opplevelse, samt at det var fint å bruke som referanse for å sjekke at den ferdige miksen ikke blir altfor basstung, da det generelt er ganske få som sitter med studiomonitorer når de skal lytte på musikk som andre har laget.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Synes apogee lydkortene er ganske bra. Vil anbefale Focusrite, ellers er det også bra med en pakke fra 4sound.

Er ikke helt sikker på det siste, men her er noen eksempler du kan se på:

Denne har 4 preamper, mikrofon, kabler, stativ, headset og program, er ikke det beste, menmen

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=30515&artno=315807

Denne ser også bra ut, 2 preamps lydkort, kabler, mikrofon, stativ, headset og Cubase AI (innføringsprogram for cubase) og noe billigere:

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=26968&artno=315806

Jeg er ingen proff, men dette er noen tips bare.

Høyttalere for en rimelig pris er vell Yamaha HS50M for 1500 pr monitor, har de selv og har ikke oppdaget noen problemer.

Det går også an å kjøpe seg noen:

KRK Rokit 5 tommers: 1231 pr stk.

KRK Rokit 6 tommers: 1647 pr stk

KRK Rokit 8 tommers: 1969 pr stk (ser beast ut!)

Prisene er hentet fra 4Sound.

Her er også noen flere monitorer om du har lyst til å se på dem:

http://www.4sound.no/section.aspx?id=7074001&sort=&manuFilter=&minPrice=0&maxPrice=0&showImages=0

Det finnes også en del nyttige tips som hvertfall fikk meg igang her på forumet under Studio og musikkproduksjon. Det er en sticky tror jeg.

Rett meg om jeg har skrevet feil i dette innlegget, er ingen mester.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.