Web Analytics
Jump to content

Lage lite hjemmstudio


RotteHale

Recommended Posts

Ja.

I tillegg trenger du et eksternt lydkort. Macbooken din funker nok bra nok.

Til vokal trenger du en god mikrofon, stativ og kabel. Kanskje gjerne et popfilter også.

Til gitar spørs det om det er el. eller akkustisk du snakker om.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.

Men hvilken logic må jeg kjøpe fra appstore? Den som koster 1400 https://itunes.apple.com/no/app/logic-pro/id459578486?ls=1&mt=12, eller Logic studio som koster 4449 http://store.apple.com/no/product/MB795Z/A/logic-studio

Den første. Logic Studio er bare en pakke med Logic Pro og Mainstage, og de programmene koster henholdsvis 1400,- og 209,-. Altså, kjøp denne http://itunes.apple.com/us/app/logic-pro/id459578486?ls=1&mt=12 , og ikke finn på under noen omstendigheter (med mindre du har alt for mye penger og føler at Apple fortjener å dem) å kjøpe pakka til 4490,-

Edited by stromstans
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har selv brukt Logic, protools, sonar. Nå bruker jeg studio one fra presonus. Mener prisen på pro-utgaven ligger på rundt 1000-lappen. Veldig bra program. Nå skal det sies at logic mer eller mindre er bransjestandard sammen med protools, og at du vanskelig kan trå feil med logic. Du trenger ikke å kjøpe en annen versjon enn den på appstore!

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler igjen Focusrite Saffire, har hatt lite trøbbel med de jeg har prøvd. På win7 har de vært veldig stabil og hadde bare et problem rett etter at Lion kom ut at lydkortet ikke ble funnet eller noe, mest sannsynlig pga driver ikke var kommet enda.

Link to comment
Share on other sites

Brodern har noen relativt billige monitorer fra M-audio, og de er finfine de. Sikkert ikke like nøytrale og flotte som dyrere saker, men i forhold til typiske Logitech PC-høyttalere var de langt mer nøytrale.

Disse hadde også en bass-boost som kunne slåes av og på, og som gjerne gjorde det å lytte på musikk til en litt kulere opplevelse, samt at det var fint å bruke som referanse for å sjekke at den ferdige miksen ikke blir altfor basstung, da det generelt er ganske få som sitter med studiomonitorer når de skal lytte på musikk som andre har laget.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Synes apogee lydkortene er ganske bra. Vil anbefale Focusrite, ellers er det også bra med en pakke fra 4sound.

Er ikke helt sikker på det siste, men her er noen eksempler du kan se på:

Denne har 4 preamper, mikrofon, kabler, stativ, headset og program, er ikke det beste, menmen

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=30515&artno=315807

Denne ser også bra ut, 2 preamps lydkort, kabler, mikrofon, stativ, headset og Cubase AI (innføringsprogram for cubase) og noe billigere:

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=26968&artno=315806

Jeg er ingen proff, men dette er noen tips bare.

Høyttalere for en rimelig pris er vell Yamaha HS50M for 1500 pr monitor, har de selv og har ikke oppdaget noen problemer.

Det går også an å kjøpe seg noen:

KRK Rokit 5 tommers: 1231 pr stk.

KRK Rokit 6 tommers: 1647 pr stk

KRK Rokit 8 tommers: 1969 pr stk (ser beast ut!)

Prisene er hentet fra 4Sound.

Her er også noen flere monitorer om du har lyst til å se på dem:

http://www.4sound.no/section.aspx?id=7074001&sort=&manuFilter=&minPrice=0&maxPrice=0&showImages=0

Det finnes også en del nyttige tips som hvertfall fikk meg igang her på forumet under Studio og musikkproduksjon. Det er en sticky tror jeg.

Rett meg om jeg har skrevet feil i dette innlegget, er ingen mester.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.