Web Analytics
Jump to content

Nok en brukket hals


Recommended Posts

Ser det er en annen ny tråd angående en brukket hals, så jeg tenkte jeg skulle legge ut mitt prosjekt her også :) Glemte dessverre å ta bilder før liming, men det kommer et par etter liming. Halsen hadde ett ganske langt brudd som endte ett par cm over nøtta. Den hadde også hatt ett mindre brudd ett annet sted tidligere. I tillegg manget det noen fliser på ca 1x1cm i enden på bruddet. Limingen ble foretatt med vanlig trelim (Cascol med svart kork) og ser ut til å holde bra. For å fylle ut området som manglet treverk og for å jevne ut området der tvingen satt (ja, jeg skrudde litt for hardt til slik at det ble en liten dump på baksiden...) så brukte jeg superlim og natron. Det ser kanskje litt hakkete ut på bildet, men det er helt glatt og fint. Det ser kanskje stygt ut, men det driter jeg i. Jeg skal spille på den, ikke ha den til utstilling :)

Det som er litt problematisk er at nøtta antageligvis er litt for lav - ett par av strengene tar nedi første bånd. Ellers har den lav og fin action og lite fretbuzz. Trussroden er helt slakk og halsen er rimelig rett, men det kan hende strengene får dratt littegrane bue på halsen slik at problemet forsvinner. Har satt på 011-052 så får vi se etter ett par dager. vis ikke - hva er løsningen? Ny nøtt, eller er det mulig å bygge litt opp under den eksisterende? Eller kan en slipe littegranne på de første par båndene for å utjevne?

t_201322_epi.JPG

t_201322_epi_hals.JPG

Link to comment
Share on other sites

Feil lim! Neida - har som kjent troa på trelim jeg :-)

Skøyten kunne jo sett penere ut, men dette er jo ikke så enkelt på lakkerte halser vil jeg tro, men kanskje litt tusj og blank negllakk før pussing hadde hjulpet? Uansett, er helt eni med deg i at spillbarhet er viktigst - godt jobba!

Ang nøtta så ville jeg hlt klart prøvd å bygge den opp før noe anna. Jeg er jo fullstendig ufaglært, men jeg hadde prøvd å lime på en passelig tykk plastikbit under nøtta(sidene kan kappes/pusses til etterpå). Når du så har en litt for høy nøtt så er det jo enklere å file den ned til riktig høyde.

Men er sikkert noen som har noen bedre ninjatriks :-)

Link to comment
Share on other sites

Superlim kan man slipe/polere til glans hvis man ønsker. Ikke noe problem. Og som nevnt, jeg har brukt superlim og bakepulver til å bygge opp. Fungerte helt fint. I ettertid har jeg lært at han som fortalte meg det, hadde misforstått oversettelsen fra engelsk, og at natron er enda bedre. Har ikke testet det enda.

Jeg kan ikke høre forskjell på lyden før og etter, men det kan man sikkert hvis man er "Nutnazi".

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar :) Har en Ibanez RG450 som brakk halsen midt på 90-tallet. Den ble limt profft hos reparatør, men etter ca 5 år så gikk den av mystiske grunner opp i limingen igjen (kan ha vært en mandagsjobb kanskje). Limte den deretter med Cascol med svart kork (den "vanlige" trelimen) og det holder den dag i dag. Nå skal det sies at denne gitaren ikke er mye i bruk lenger, men den har til tider blitt behandlet rimelig hardhendt.

Har strammet opp strengene på Epiphonen så jeg satser på at den krummer halsen litt etter hvert.

Hvis nøtta skal løsnes - er det rå makt eller er det andre spesialtriks som må til?

Link to comment
Share on other sites

Det er absolutt ikke rå makt, men veldig lite makt veldig mange ganger.

Det første du gjør er å kutte deg gjennom lakklag, hvis det er lakket helt inntil. En brytebladskniv og ev. en elektrikerbaufil er fint til det.

Du kan godt varme opp litt til la oss si rundt femti grader, gjerne med hjelp av en 60-wattspære i en gammel leselampe eller noe. Så bender du forsiktig fra der du kommer til med et skarpt og godt huggjern.

Virker ikke det, så kan du knakke litt forsiktig her og der med en liten hammer, skaftet på en skrutrekker eller lignende. Mere huggjern.

Stort sett løsner ting etter et par slike runder. Jeg tror du skjønner lunta. :)

Dan Erlewine har på en DVD en lang episode hvor han fjerner en gjenstridig variant fra både LP og Tele. Jeg har "lært" disse teknikkene derfra, og har gjort det selv med hell etter å ha knekt flere ved å bruke for mye makt. Altså, mange små knakk er bedre enn et par store.

Link to comment
Share on other sites

Det funker det, men jeg hadde festet den med en liten dråpe trelim. Skal man skifte strenger i en fei på et mørkt sted, og så vips..

Noen bruker en liten dråpe superlim. Jeg har brukt begge deler, men har ikke tatt av noen av de, så jeg aner ikke hva som er "best" i sammenhengen. Trolig spiller det ingen rolle.

Link to comment
Share on other sites

På G- gitarer så der det jo ikke noe spor man setter den i. Ligger bak gripebrettet. "Kniper" f.eks. telen skikkelig, er det jo unødvendig, for all del. Avhenger av gitaren, og hvordan den er lagd. Poenget er at den ikke er helt løs. For så, vips..

"Hei, publikum. Vi skal ha et kvarters pause, med fullt lys på scenen, mens vi leter etter en del til en gitar. Men kos dere, festen fortsetter!" Populært?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nøtta løsnet lett etter litt skjæring og bending med en tapetkniv. Fylte litt superlim og natron under og slipte litt og vips en litt høyere nøtt og ingen fretbuzz. Kan hende de første båndene skulle vært slipt littegranne, men får la halsen leve litt med stengene på før jeg gjør noe mere.

Edited by Jostein Steinsland-Hauge
Link to comment
Share on other sites

<blockquote class='ipsBlockquote'data-author="CastorFiber" data-cid="617639" data-time="1359847879" data-date="I går, 00:31"><p>

På G- gitarer så der det jo ikke noe spor man setter den i. Ligger bak gripebrettet. "Kniper" f.eks. telen skikkelig, er det jo unødvendig, for all del. Avhenger av gitaren, og hvordan den er lagd. Poenget er at den ikke er helt løs. For så, vips..<br />

<br />

"Hei, publikum. Vi skal ha et kvarters pause, med fullt lys på scenen, mens vi leter etter en del til en gitar. Men kos dere, festen fortsetter!" Populært?</p></blockquote>

Det å bytte alle strengene er veldig lite populært uansett om du må lete etter oversadelen eller ikke under en konsert.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.