Web Analytics
Jump to content

Støy fra gitar/amp


antos

Recommended Posts

Er plaget med en del støy fra gitar/amp. Har to forsterkere jeg veksler mellom, en Bogner Alchemist, og en Blackstar HT-5R. Støyen er verst på Blackstar, og da spesielt på vrengkanalen. Les Paulen min er den som støyer mest (Gibson Les Paul Standard). Straten min støyer ikke like mye. Burde vel vært omvendt? Støyen roer seg når jeg tar på strengene, eller noe annet metall. Er det jordingen som er dårlig eller er humbuckere mer mottakelige for forstyrrelser fra spoter og andre elektriske apparater? Er det en enkel sak for en gitartekniker å få ordnet opp i dette, dersom det viser seg at jordingen er dårlig?

Link to comment
Share on other sites

Ok, det var jo egentlig greit å vite :) Har tatt ampen og gitaren ned på vaskerommet, da roet det seg vesentlig. Men synes alikevel det er rart at humbuckere støyer mer enn singelcoils?

Edited by antos
Link to comment
Share on other sites

Ok, det er vel burstbucker pro som sitter i les paulen min. (gibson les paul standard 08) Er disse kjent for å støye mer? Dersom jeg plugger i Epiphone Dot er denne roligere enn Les Paulen, humbuckere i den også.

Dette har nok vært tatt opp mange ganger tidligere. Men jeg må bare få noen råd og tips på veien, og om dette virker unormalt. Tydeligvis ikke?

Edited by antos
Link to comment
Share on other sites

Fikk testet ut flere gitarer på ampene mine i går, prøvde også ulike kabler. Stort sett det samme som skjer. Les Paulen og Doten støyer desidert mest, Straten er roligere, i pickup posisjon 2 og 4 er det omtrent ingen støy å høre. Uansett forsvinner mesteparten av ulyder når jeg tar på strengene, så fint lite som høres når jeg spiller. Regner da med at dette kan kalles normalt? Prøvde på 3 ulike amper, to røramper og en moduleringsamp. Må også nevnes at dersom jeg dimmer spotene i rommet slår dette inn i ampen, støyet forsvinner ikke dersom jeg slår av lyset, men dempes noe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.