Web Analytics
Jump to content

Ibanez TS808! Keeley, Reissue, Vintage eller Brown mod?


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Er på jakt etter en ny TS808 til og lurte på hva som egentlig er forskjellen og hva folk anbefaler ut av disse forskjellige type TS808 som finnes.

Soundet jeg er ute etter er rett og slett soundet til The Darkness. Feteste gitar soundet i mine ører:)

Er virkelig Keeley, vintage og Brown modda varianter noe å trakte etter? og er det så himla stor forskjell på disse og reissueène?

Her ser dere resten av pedalene mine:

post-8041-0-52302800-1359367310_thumb.jp

her er øvrig utstyr:

post-8041-0-54140000-1359367349_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som du har et AX-kabinett med greenbacks? Isåfall ville jeg kjørt en helt vanlig TS. Den gir en fin lead-tone sammen med greenbacks, og gjør også bassen litt tightere. Keeley-modden (og flere andre) har mer bass enn originalen, og dette er sikkert fint for køntrigutta, men ikke helt formålstjenelig i metal/hardrock sammenheng i min mening.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

det stemmer, 1960 AX! Selve toppen er en 1986 bass plexi så trenger ikke mer bass:) skal gjøre den om til lead spec snart og få litt mer vreng i toppen.

sålangt lokker en vanlig reissue mest ja!

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

jepp, Marshall superleads! i øvingslokalet kjører jeg begge volum/gain på 10, treble på 7-8, mid på 7-8, bass på 0, presence på 6-7 og mastervolum på 7-8.

da uten attenuator da, det har jeg ikke kjøpt ennå.

The darkness kara har ikke MV på ampene sine, det fikk jeg installert på min når jeg kjøpte den fra Ceriatone, MV vil vel da funke litt som en attenuator for min del

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

det er sant:) funker vel dårlig å kjøre alt på 10 og master på 7-8 live her i byen så må vel finne meg en attenuator snart!


Går ikke Marshall Powerbrakes for å være ganske "dårlige" attenuators?

jaja, samma det, feteste gitar lyden har de uansett så da er det jo greit!

Link to comment
Share on other sites

Jo de gjør det, men man kan jo si at om det som er dårlig er at de farger lyden, så er de sikkert en viktig del i The Darkness sitt lydbilde.

Jeg har nylig bestilt en billig en fra Ebay, som ifølge div fora skal være bra. Kan si ifra hvordan det funker når jeg får den: http://www.ebay.com/itm/LITTLE-SUCKER-ATTENUATOR-POWER-SOAK-8-OHM-VERSION-/221173739583?pt=Guitar_Accessories&hash=item337efb703f

Link to comment
Share on other sites

Er virkelig Keeley, vintage og Brown modda varianter noe å trakte etter? og er det så himla stor forskjell på disse og reissueène?

Ja og nei. Himla stor forskjell er det ikke. De låter alle som Tube Screamers. Det er de føkkings siste 5% da veit du...... Some care, some don't. SRV spelte på alt fra orginal 808 til plastic TS10....

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

tenker det samme og de 5 prosentene er det jo ingen som får med seg uansett..

da blir det billigste sorten! går de for tusenlappen om dagen elle?

Link to comment
Share on other sites

Det spørs hva du er etter. Det er lurt å teste selv på egen amp.

Måten jeg tester pedaler på er å kjøpe brukt (så taper du ikke noe særlig på salg), eller lage de selv.

For min del er Keeley sin TS9-DX Flexi 4X2 den ultimate Tubescreameren, som har alt.

Link to comment
Share on other sites

BYOC Classic Overdrive er billig og lett å bygge. Du kan også få den ferdigbygget fra axeandyoushallreceive.com. Den er en pinlig nøyaktig TS808-klone, med topp kvalitet på alle komponenter og true bypass.

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Noen her som har prøvd Krzysiek Maciejewskis kloner av TS9/TS808 etc? han får vannvittig mye skryt for pedalene sine fra veldig fornøyde brukere så det må jo nesten vurderes:)

Kunne tenkt meg å prøvd den ts9/ts808 pedalen hans.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.