Web Analytics
Jump to content

Takamine


antos
 Share

Recommended Posts

Takamine er vel uten tvil den beste av de to, men det betyr ikke at den er noe for deg, Takamine er litt sånn at enten så elsker du dem eller så hater du dem.

Fender sin er en forholdsvis populær gitar i prisklassen men den når ikke Takamine gitarer til knærne lydmessig. Spillbarheten på Fender akustiske har jeg alltid likt, så jeg råder deg til å prøvespille hvis mulig ellers kan man jo alltids bytte den.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, prøvespill. Har ikke spilt seriøst på akustisk Fender, de kommer jo også i mange prisklasser. Har selv en Takamine EG531 som jeg personlig setter stor pris på, den beste jeg har funnet i den prisklassen. Den er ganske lik de Takaminene du har sett på, men har en annen preamp. Min er veldig spillbar, stabil, klinger fint akustisk, og kanskje enda bedre elektrisk. Det finnes klart bedre gitarer, men ikke så mange til den prisen (sist jeg så EG531 til salgs i Norge, kostet den vel ca. 5.000).

Edited by toralfsan
Link to comment
Share on other sites

Har ennå ikke spilt på en dårlig Takamine. Selv om Fenderene er gode å spille på høres de ut som en tomkasse med strenger. Definitivt Takamine.

Det fins mange gode gitarer innafor prissegmentet; Sigma, Cort, Yamaha, Breedlove, Walden og helt sikkert enda flere. Har i grunnen bare et råd, gå i butikkene og prøv og finn en som du kobler med lydmessig og spillemessig. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Var dårlig med Takamine gitarer inne i de lokale musikkbutikkene. Eneste mulighet da er å bestille på nett, fordelen da er jo returretten :) Hvordan er tykkelsen på halsene på Takamine gitarer? Er også litt usikker på om jeg skal gå for svart eller nat. Men de ser veldig bra ut i svart.

Link to comment
Share on other sites

Etter mange år med kun el gitar. fekk eg min første akustiske nå i helga. Ein veldig fin og lite brukt Takamine EG 531 SC.

Min snevre erfaring med akustisk til tross, dette virker til å vera god kvalitet og god lyd. Halsen er er også lettspilt. Absolutt ikkje for tjukk.

Link to comment
Share on other sites

Skal prøve å få tatt en tur til helgen og prøvd ut noen gitarer. Men alltid greit å få noen råd på veien. Som nevnt over finnes det jo også andre merker. Hvordan er Cort gitarene i forhold til de som er nevnt? (Cort Earth 100)

Edited by antos
Link to comment
Share on other sites

Har Cort Earth 100, og synes den mangler litt i bånn og har litt dårlig strengeseparasjon ved strumming og mye kasseklang. Ikke den beste i klassen sin. Jeg kjøpte den kun for at den har gode egenskaper til innspilling med kondensatormikk.

Link to comment
Share on other sites

Furch! Strålende gitarer som kvalitetsmessig nesten er på høyde med Martin og Taylor, selv om prisen er lavere. Veldig god byggekvalitet, fantastisk lyd og behagelige halser. Jeg prøvde sikkert 50 gitarer før jeg kjøpte min Furch for noen år tilbake. Var ikke i tvil om at dette måtte bli den. Har ikke angret et sekund siden.

Dette er den jeg har: http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&products_id=22267

Link to comment
Share on other sites

Har prøvd noen gitarer idag, blant annet Furch, Gibson og Martin. Likte best Martin av de jeg prøvde, de andre ble for breie i halsen for min del. Martin drs2 var 43 mm ved oversadelen, det var mye mer behagelig. Er de fleste akustiske veldig breie?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.