Web Analytics
Jump to content

Fant "gammel" Ibanez


newbie
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Jeg jobber på en skole og fant en gammel Ibanez bortgjemt i et skap.

Gitaren ser ut som en Les Paul.

Det står kun Ibanez på headstocken, og jeg finner ikke noe serienummer.

Den er i ganske dårlig stand så jeg lurer på om det egentlig er verdt å prøve å sette det den i stand?

Legger ved et bilde men vet ikke om det er så mye til hjelp :)

-Steffen

post-6526-13591081519228_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gitaren var da jæskla kul!, så det er jo grunn nok til å ta vare på den. Nummer finner du kanskje om du skrur av halsen eller befarer humbuckerne osv.

Det er i mine øyne verdt å ta vare på den ja, så lenge den er i rimelig stand fra før.

edit: Skru opp gitaren, sleng ut bilder osv så finner du kanskje ut en del.

Edited by ØysteinV
Link to comment
Share on other sites

Denne har trolig ikke serienummer. Den er fra ca 1975.

Noen kjempegitar er det ikke, men det kan bli en helt kurant "player" med litt stell.

Noen på min alder vil nok synes det er morsomt med en sånn som det der. Når det gjelder kroner, er det ikke mye du får for den, selv om disse såkalte "lawsuit"- gitarene av en eller annen grunn har fått kultstatus blant enkelte. Blant andre er det om å rakke ned så mye som mulig på dem, fordi det er kopier som blant annet har bolton- neck og det er jo helt feil på disse. En ting er sikkert, det blir ofte temperatur på debatten når disse gitarene blir nevnt!

Litt kort om disse gitarene og den tiden der i firmaet kan du lese om her: http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2010/Jul/Ibanez_Lawsuit_Era_Les_Paul_Custom_Copy.aspx

Edit- Du har klart å "kutte vekk" headstocken. Ibanez endret designen på den etter hvert, fra "open book" til sin egen design, men jeg mener at vi er veldig nære med en modell 2651 fra 1976.

Ellers så er jeg enig med TC. Det er verdt å sette den i stand. Om det er noe å ha for deg, se det må du svare på selv, men det er garantert noen som vil sette pris på den. Bytter du deler, så ta vare på originalene. Det går sikkert an å flire av det i dag, sånn "haha, ta vare på japanskrotet", men hvem vet om femti år til.

Link to comment
Share on other sites

Dette er jo en såkalt 'lawsuit' som ganske mange tror er verdt gull og grønne skoger..., bare ta en liten titt på FINN.no. Det ligger vel et par der nå om jeg ikke husker helt feil. Det samme gjelder vel på eBay og.

Noen putter disse feilaktig i samme bås som de mer forseggjorte Tokai/Greco/Burny- etc.... Gibson-kopiene fra samme periode. Ja, det er en Gibson-kopi..., og mange av Gibson-kopiene fra samme tid er ganske så ålreite, men ingen regel uten unntak. Bolt-on Gibbo-kopi er vel like langt fra Gibson som en Telecaster (kanskje lengre siden en og annen stor rockegitarist har brukt Telecaster i studio og historiene sier at folk har trodd det har vært en LP de har hørt).

Det sagt, så betyr det ikke at det automatisk er en dårlig gitar, som CF på en måte viser til. Litt finstell så skal du ikke se bort i fra at den er ganske så grei å ha med å gjøre.

Jeg har hatt en 'black beauty' Ibanez LP-kopi, dog med den senere headstocken. Den også bolt-on. Ikke noen vidundergitar, men den hadde sjarm på sin måte.

Men.., om det er verdt å sette den i stand? Så absolutt, men ikke svi av tusener av kroner på dyre pickups og hi-end potmetere og alskens 'boutique'-ting. DET er den ikke verdt.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for kjempeflotte svar folkens!

Jeg spiller egentlig ikke el.gitar, men har tenkt på å kjøpe en i lengre tid.

Jeg tror ikke det trenger allverdens jobb for å få denne spillbar. Strengehøyden er ganske kurant og det er ingen fret buzz å høre. Båndene er ganske slitt, men jammen ikke så ille til en 35 år gammel gitar å være. (Brukt i musikkskole sammenheng) Elektronikken fjusker noe, men den er ikke håpløs tror jeg.

Ellers er gitaren veldig.. Sjarmerende tror jeg er rette ordet :)

Den ser jo ut som den har fått en grundig relic jobb, men det er kun bruksslitasje. Elevene har ikke passet så veldig godt på den kan man si. Det ser jo vanvittig tøft ut da!

Jeg har en stor forkjærlighet for gamle ting, så denne må nok taes vare på.

Ibanez eller Gibson er ett fett for meg.

Jeg tror det kan bli en morsom gitar!

-Steffen

Link to comment
Share on other sites

Kjøp evt. deler og slikt på GFS, så blir det relativt billig. Det er ikke verdt å koste på noe mer på disse, men når det er sagt, er det som flere sier, en helt kurant gitar. Spesielt halsene pleier å være gode og lettspilte.

Link to comment
Share on other sites

Merkelig, utifra div bolt on/necktrugh/setneck diskusjoner her, så har ikke vært så mye negativt om bolt on neck. Plutselig når det kommer på en LP kopi blir det feil. Det låter vel ikke dårligere på en LP kopi enn på andre gitarer?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Jo, det blir det. En Les Paul har sitt særpreg blant annet på grunn av setneck. En "LP" med bolt on blir derfor feil. Det betyr ikke at gitarer med bolt on er dårligere. Fender med flere har da hatt stor suksess med bolt on necks, og de skal være sånn. En Stratocaster type gitar med setneck eller neckthrough er en annen gitar.

En Les Paul med bolt on, er ikke nødvendigvis en dårlig gitar, men den kan ikke sammenlignes med en ordentlig Les Paul, og vil aldri kunne få en ordentlig Les Paul karakteristikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.