Web Analytics
Jump to content

Tips til pc for hjemmestudio


Beia

Recommended Posts

Hvert 5 år bytter jeg pc. De siste åra har det vært pc til bruk for jobb, bilder/videoredigering, surfing og litt lett gaming. Men nå har jeg begynt å spille litt musikk igjen, og ønsker å ha en pc dedikert til hjemmestudiobruk.

Jeg ser for meg at det er like greit å bygge den sjøl, slik at jeg får den så bra som mulig innenfor budsjettet mitt. (10-15000)

Er det like greit å bygge sjøl? Skjermkortet trenger vel ikke å være all verden sikkert?

Jeg har sett for meg at jeg trenger MYE power.. Altså bra arbeidskapasitet, bra strømforsyning, enorm lagringsplass osv...

Skulle 16gb minne, 750w strømforsyning, 1TB lagringsplass være en bra start? Eller driter jeg meg ut her? Vil gjerne at dette varer i 5 år, så erfaringer og innspill er velkomment her.. :) Setter pris på litt veiledning på temaet.. :)

Mac er uaktuelt pga pris! Ikke kapp av meg hodet nå da.. :P

Link to comment
Share on other sites

Det ser bra ut dette. Om du skal bruke PCen i samme rom som du tar opp, bør du få tak i komponenter som støyer lite. Gjerne bruk skjermkortet som er integrert i hovedkortet. Dessuten få tak i et bra lydkort med skikkelige preamper og XLR-innganger med phantom power. PreSonus og Focusrite er begge anerkjente lydkortprodusenter.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Tar med meg infoen her..

Tenkte litt i gata Edirol Ua-25 eller hva det nå heter... :) Steinberger 7, EZ drummer, East West Quantum Leap... Det burde vel være en brukbar start?

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Tar med meg infoen her..

Tenkte litt i gata Edirol Ua-25 eller hva det nå heter... :) Steinberger 7, EZ drummer, East West Quantum Leap... Det burde vel være en brukbar start?

Hvis du skal ha en tredjeparts trommeplugin hadde jeg heller gått for BFD enn EZ drummer. Syns ikke EZ drummer er sååå mye bedre enn Groove Agent som følger med Cubase. Overlapper ikke Edirol og East West? Og er ikke East West megadyrt?

Jeg regner med du tenker på Cubase 7 når du sier Steinberger 7?

Link to comment
Share on other sites

Jo, men jeg tenker sånn at den ikke er "skreddersydd" til det jeg skal bruke den til. Jeg skal ikke ha NOE annet en musikkproduksjonsrelaterte ting på den. Ikke internett eller noe sånn crap.. :) Da trur jeg at en PC er like stabil og driftsikker som en Mac. Jeg har en Macbook Pro hjemme, men den er gammel,(2006) så selv om jeg bruker den daglig liker jeg den ikke noe særlig.(Brukervennlighet) Den er ihvertfall utdatert i forhold til musikkproduksjon... :)

Link to comment
Share on other sites

kjøp en SSD eller en hybrid SSD til å ha operativsystem og cubase på. og sørg for at SSD og 1TB disken kjører Sata 3 (6GB/s) og at hovedkortet har nok Sata 3 inganger til begge diskene. Du må også ha Sata kabler som støtter 6GB/s. Dette forbedrer ytelsen betraktelig. 16GB 1600mhz RAM (ikke value ram og så lav CL som mulig) og en 4 kjernes prosessor med 8-12MB i cache et veldig bra utgangspunkt. sjekk selvfølgelig også at hovedkortet klarer 1600mhz ram

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Du har ikke nevnt noe om omfanget her.

Driver du med opptak av akustiske kilder eller mye programmering?

Vi selger mange lydkort årlig, og har flere hundre hi hjelper mer oppsett av maskiner. Under 1% av maskiner som kommer innom oss er for svake til å drive et typisk 10-spors hjemmestudio med 3 stereo VST-striper og 4 mono-spor. Selv det dobbelte er stort sett barnemat for en rimelig laptop rett fra hylla. Folk kjøper studiomaskiner til 15-20.000kr og høyttalere til 8, men bruker 2000kr på lydkortet (inkl convertere, presamper etc.

Du får jo for all del ok lydkort til en billig penge, men på meg høres det ut som du er opptatt av å ha en skikkelig studiorig som kan følge deg i årevis. Da vil ofte det andre være mye viktigere.

Mitt tips vil være å beskrive så grundig som mulig hva du skal gjøre, hvor mange spor, hvor mye ekspansjonsmuligheter du trenger, antall samtidige lydkilder og sjanger, samt totalbudsjett inkludert alt utstyr du trenger fra start til slutt og hva du har fra før. Først da vil du få skikkelig gode råd... :-)

Link to comment
Share on other sites

Om du bygger pc i dag med medium gode komponenter har du fin pc som takler musikkproduksjon i mange år fremover. Husk å kjøpe vifteløst eller vifter som støyer lite.

Min pc fra 2010 har jeg enda ikke klart å maxe ut og jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å måtte oppgradere på lenge lenge.

Har i7 - prosessor og 12gb minne

Har også internett på maskinen (Dette er ikke et problem!! har aldri hatt tull med internett på studiopcen)

pluss et hav av dilldallprogrammer og tull. Igjen ikke noe problem med dagens moderne, raske datamaskiner. Cubase kjører fint.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.