Web Analytics
Jump to content

Tips til pc for hjemmestudio


Beia
 Share

Recommended Posts

Hvert 5 år bytter jeg pc. De siste åra har det vært pc til bruk for jobb, bilder/videoredigering, surfing og litt lett gaming. Men nå har jeg begynt å spille litt musikk igjen, og ønsker å ha en pc dedikert til hjemmestudiobruk.

Jeg ser for meg at det er like greit å bygge den sjøl, slik at jeg får den så bra som mulig innenfor budsjettet mitt. (10-15000)

Er det like greit å bygge sjøl? Skjermkortet trenger vel ikke å være all verden sikkert?

Jeg har sett for meg at jeg trenger MYE power.. Altså bra arbeidskapasitet, bra strømforsyning, enorm lagringsplass osv...

Skulle 16gb minne, 750w strømforsyning, 1TB lagringsplass være en bra start? Eller driter jeg meg ut her? Vil gjerne at dette varer i 5 år, så erfaringer og innspill er velkomment her.. :) Setter pris på litt veiledning på temaet.. :)

Mac er uaktuelt pga pris! Ikke kapp av meg hodet nå da.. :P

Link to comment
Share on other sites

Det ser bra ut dette. Om du skal bruke PCen i samme rom som du tar opp, bør du få tak i komponenter som støyer lite. Gjerne bruk skjermkortet som er integrert i hovedkortet. Dessuten få tak i et bra lydkort med skikkelige preamper og XLR-innganger med phantom power. PreSonus og Focusrite er begge anerkjente lydkortprodusenter.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Tar med meg infoen her..

Tenkte litt i gata Edirol Ua-25 eller hva det nå heter... :) Steinberger 7, EZ drummer, East West Quantum Leap... Det burde vel være en brukbar start?

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar!

Tar med meg infoen her..

Tenkte litt i gata Edirol Ua-25 eller hva det nå heter... :) Steinberger 7, EZ drummer, East West Quantum Leap... Det burde vel være en brukbar start?

Hvis du skal ha en tredjeparts trommeplugin hadde jeg heller gått for BFD enn EZ drummer. Syns ikke EZ drummer er sååå mye bedre enn Groove Agent som følger med Cubase. Overlapper ikke Edirol og East West? Og er ikke East West megadyrt?

Jeg regner med du tenker på Cubase 7 når du sier Steinberger 7?

Link to comment
Share on other sites

Jo, men jeg tenker sånn at den ikke er "skreddersydd" til det jeg skal bruke den til. Jeg skal ikke ha NOE annet en musikkproduksjonsrelaterte ting på den. Ikke internett eller noe sånn crap.. :) Da trur jeg at en PC er like stabil og driftsikker som en Mac. Jeg har en Macbook Pro hjemme, men den er gammel,(2006) så selv om jeg bruker den daglig liker jeg den ikke noe særlig.(Brukervennlighet) Den er ihvertfall utdatert i forhold til musikkproduksjon... :)

Link to comment
Share on other sites

kjøp en SSD eller en hybrid SSD til å ha operativsystem og cubase på. og sørg for at SSD og 1TB disken kjører Sata 3 (6GB/s) og at hovedkortet har nok Sata 3 inganger til begge diskene. Du må også ha Sata kabler som støtter 6GB/s. Dette forbedrer ytelsen betraktelig. 16GB 1600mhz RAM (ikke value ram og så lav CL som mulig) og en 4 kjernes prosessor med 8-12MB i cache et veldig bra utgangspunkt. sjekk selvfølgelig også at hovedkortet klarer 1600mhz ram

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Du har ikke nevnt noe om omfanget her.

Driver du med opptak av akustiske kilder eller mye programmering?

Vi selger mange lydkort årlig, og har flere hundre hi hjelper mer oppsett av maskiner. Under 1% av maskiner som kommer innom oss er for svake til å drive et typisk 10-spors hjemmestudio med 3 stereo VST-striper og 4 mono-spor. Selv det dobbelte er stort sett barnemat for en rimelig laptop rett fra hylla. Folk kjøper studiomaskiner til 15-20.000kr og høyttalere til 8, men bruker 2000kr på lydkortet (inkl convertere, presamper etc.

Du får jo for all del ok lydkort til en billig penge, men på meg høres det ut som du er opptatt av å ha en skikkelig studiorig som kan følge deg i årevis. Da vil ofte det andre være mye viktigere.

Mitt tips vil være å beskrive så grundig som mulig hva du skal gjøre, hvor mange spor, hvor mye ekspansjonsmuligheter du trenger, antall samtidige lydkilder og sjanger, samt totalbudsjett inkludert alt utstyr du trenger fra start til slutt og hva du har fra før. Først da vil du få skikkelig gode råd... :-)

Link to comment
Share on other sites

Om du bygger pc i dag med medium gode komponenter har du fin pc som takler musikkproduksjon i mange år fremover. Husk å kjøpe vifteløst eller vifter som støyer lite.

Min pc fra 2010 har jeg enda ikke klart å maxe ut og jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å måtte oppgradere på lenge lenge.

Har i7 - prosessor og 12gb minne

Har også internett på maskinen (Dette er ikke et problem!! har aldri hatt tull med internett på studiopcen)

pluss et hav av dilldallprogrammer og tull. Igjen ikke noe problem med dagens moderne, raske datamaskiner. Cubase kjører fint.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.