Web Analytics
Jump to content

Amp, topp, 50W/100W(?), rør, maks 5-6k(?)


Heilage
 Share

Recommended Posts

Da er det duket for ny tråd. Iløpet av våren eller mot sommeren tenker jeg å kjøpe meg en amp, siden jeg trenger det i bandet jeg spiller i (inntil videre låner jeg en Randall 75W transistoramp).

Ting jeg ønsker:

- Rør

- Tokanals med pedalbasert kanalbytte

- Effektløkke

Makkerne mine spiller på henholdsvis et Marshall JCM900-stack (100W, 412) og Orange Bass Terror (XW og et møkkastort cab). Det er altså dette jeg gjerne skal kunne "konkurrere" med. Musikken vi spiller er omtrentlig hardrock, så en god leadkanal er fint, men mine oppgaver innebærer noe clean, så jeg vil veldig gjerne ha en amp som kan spille en god clean høyt og rent. Dette gjør kanskje at jeg må opp på 100W?

Amper har jeg egentlig lite peiling på, så derfor trenger jeg en del hjelp. Det er mange merker der ute jeg er helt ukjent med.

Muligheter jeg har sett på:

- Bugera 1990

- Jet City JCA50H

- Peavey 6505+ 112 Combo (Ville isåfall blitt kombinert med et 212 cab)

- Bad Cat Cougar 50

- Blackstar HT Club 50

- VOX Night Train 50

Disse er jo i det lavere effektsjiktet, så spørsmålet er jo om disse vil spille rent høyt nok. Jeg har ingenting mot å kjøpe brukt, men siden kjøpetidspunktet er såpass lite spesifikt, er det lite nyttig med et bra tilbud på Finn nå. :P

Input og hjelp settes pris på. :)

Edited by Heilage
Link to comment
Share on other sites

Lydmessig, ifht hvor høyt de spiller, så opplever jeg ikke jeg forskjellen mellom 50 og 100 watt som særlig vesentlig. 100w har større headroom. Av de du lister opp, så har jeg eid 100 wattern av Jet City'en, og det er mye amp du får for pengene, og den gjør det du spør om. Fin clean på den også, hvis du er flink til å styre volumpoten på gitaren. Det du burde være oppmerksom på, er at effektsløyfen på dennne kjører med linjenivå, så med mindre pedalene kan levere +4dBu, så er den ikke så anvendelig.

Ligger en Ceriatone her på forumet også, er det noe du kunne vurdere, kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Laboga Alligator er en knall amp.

Det er en veldig fin cleankanal, vrengkanalen har to gain-knotter du kan stille forskjellig (solo/riff).

Den låter skikkelig bra til rock n' roll helt mot metall. Bruker du litt hotte pup's, vil du aldri få bruk for mer gain.

Kanskje litt utenfor din tenkte pris, men de få tusenlappene opp, er verdt det.

Du kan kanskje også sjekke ut "The Beast". Tror den finnes i en 50w versjon nå. 50 watt er MER enn nok mm du skal spille på Wembley.

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

Nei, GT-10 skal ikke være noe problem, du kan vel kjøre linje ut på den.

Kommer jo an på hvor høyt dere pleier å spille, og hvor høyt ampen spiller før den knekker, men jeg pleier å switche ned 100-wattern min til 50w uten at det er noen form for problem, og det har vært høyt. Det varierer selvfølgelig fra amp til amp.

Edit: Språkvask

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Laboga Alligator er en knall amp.

Det er en veldig fin cleankanal, vrengkanalen har to gain-knotter du kan stille forskjellig (solo/riff).

Den låter skikkelig bra til rock n' roll helt mot metall. Bruker du litt hotte pup's, vil du aldri få bruk for mer gain.

Kanskje litt utenfor din tenkte pris, men de få tusenlappene opp, er verdt det.

Du kan kanskje også sjekke ut "The Beast". Tror den finnes i en 50w versjon nå. 50 watt er MER enn nok mm du skal spille på Wembley.

Det er absolutt ikke mulig å gå utover budsjettet, dessverre. 9,5k er over både det jeg kan og vil bruke i denne omgang. The Beast finnes visst bare i 15W.

Skoggy: Vi pleier iallefall å spille høyt nok til å trenge ørepropper, men det vil jeg tro er helt vanlig. :P Problemet er vel det at jeg nesten bare må prøve og se hvordan det går. Må heller leve med at den vrenger litt når jeg spiller noe cleangreier, om jeg ikke klarer å mekke et preset i brettet som drar ned litt men fortsatt klarer å opprettholde volumet og tilstedeværelsen.

Link to comment
Share on other sites

Peavey classic 30

* Dirty og clean kanal, footswitchbar

* Effektloop

* Boost kanal, footswitchbar

Er kanskje litt "liten" ift riggen til dem andre? Regner med at dem/dere ikke er så mye på veien ettersom det er snakk om 4x12 osv?

Isåfall så ville jeg prøvd en Ceriatone JCM 800 eller den 18 watt-klonen og et 2x12 kabinett på høykant ;) Selvom dem ikke har loop osv så behøver du strengt tatt ikke det heller. Jeg hadde masssse funksjoner og kanaler og godsaker på Mesaen min, endte opp med å selge og kjøpe det enkleste av det enkle.

Det blir mye styr, og mye ting som går ut over spillinga med alt styret rundt boost-knotter og footswitchkanaler. Syntes det er best å lære seg å bruke gitaren, anslag, spillestil og volumknotten for å få cleans, og spille hard med fullt volum og en tubescreamer eller noe for mere gain :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.