Web Analytics
Jump to content

Bytte clipping diodes i forsterker


Ichi
 Share

Recommended Posts

Har en Danelectro Nifty Fifty som har en veldig harsk overdrive. I preampkretsen sitter det to røde 3mm clipping leds (antar at de er 100v), og dette er jo de brighteste av alle.

Kunne tenke meg å bytte disse, men hvilke alternativer har jeg? Er ute etter en mer klassisk varm Fender vintage drive.

Har kikka på 1N4002 og 1N4148 silikondioder og 1N34, 1N60 og 1N270 germanium dioder.

Link to comment
Share on other sites

Putt i sockets så kan du prøve deg frem og tilbake til du finner noen du liker. Også evnt kan det være lurt å legge en liten kondensator parallelt mellom diodene, 47-100pf burde være greit. Dette gjør klippingen litt mykere.

Ellers kan du også prøve å øke verdien på noen av kondensatorene i signalkjeden :)

Link to comment
Share on other sites

Fant et par 1N4148 som jeg heiv inn. Fiksa harskhetsproblemet umiddelbart og gav mer varme i lyden enn LED-diodene, men siden driven er kobla inn selv om gainpoten str på 0 får jeg litt vreng med hotte pickuper eller veldig harde anslag. Dette er vel fordi silikondiodene klipper ved lavere output. Uansett er det ikke noe problem i det hele tatt siden det kan reguleres med volumkontroll og anslag. Tror neppe jeg skal prøve germaniumdioder siden disse angivelig klipper ved enda lavere output.

Noen som har erfaring med 4148 i forhold til andre silikondioder, og er det noen som heller anbefales?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Veit ikke om dette er så interessant, men jeg endte opp med å sette tilbake en LED diode for hylevrengen og kobla begge 1N4148 i serie for litt mer grainy vreng, da har de ca samme voltverdi og signalet blir assymetrisk klippa. På baksida av kortet lodda jeg inn en stk 100pf kondensator parallelt med hver diode, og dette ga en fin skulder på signalet i stedet for å klippe på en ubehagelig måte. Er veldig fornøyd med vrengen nå. :)

Link to comment
Share on other sites

Godt å høre at du ble fornøyd :)

Det finnes uendelige forskjellige kombinasjoner, en fin måte er å bruke en 1P12T for å prøve 12 forskjellige kombinasjoner.
Har du utforsket litt med asymmetrisk klipping også? Mange som sier at det gir en litt mer tubeish sound.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, dette virker veldig spennende. Bytta nettopp til to 1N4002 i serie i stedet for LEDen, den ga noen stygge frekvenser når jeg dro på litt volum. Klarte å røske av kobberlederen på boardet, men fikk lagt en ledning over, så nå får det være slik. :) Blei en smule varmere lyd og mindre fuzz.

Hadde vært artig å bygd seg en overdrivepedal med vekslingsmuligheter, tipper det ikke blir så lenge til. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.