Web Analytics
Jump to content

Gitaren Høyt / Lavt på kroppen


katarsis

Recommended Posts

Jeg blir stadig "mobbet" av et par gitarister i et black metal band for min tendens til å ha gitaren ganske høyt oppe. Selvfølgelig kommer jeg ikke til å slutte med det, fordi jeg føler at spillingen min blir mer dynamisk, samt at det er "sunnere" for armene, med tanke på griperadius osv.

Så jeg tenkte bare å finne ut om det var mange andre av oss "handicappede" der ute.

(og ikke kom med "skal du rocke må du ha gitaren lavt, for både John Petrucci og Angus Young er medlemer av klubben "My guitar is too high for it to be any cool") :wink:

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 133
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ser bedre ut å ha gitaren lavt, og det er mye rytme som er enklere å spille uten å anstrenge seg. Men gitaren høyt oppe er mer egnet til mer tekniske ting og soli. Mener nå jeg.

MEN; åssn i faen skal man bange når man speller dem tekniske greiene? gitaren flyr jo både hit og dit :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg klarer egentlig ikke å bestemme meg for:

- Når jeg har den høyt har jeg lettere for å spille vanskeligere partier, men har ingen større problemer med å ta de samme partiene med lav gitar, selvfølgelig er det vanskeliger, men det veier lissom ikke opp

Jeg har den sånn passe lavt (rett åppå pungen), fordi jeg synes det gir meg en behagelig armstilling (ikke minst for albueskaden min, du trenger ikke ha handicap for å ha den høyt ;)) Også fordi jeg synes det da er lettere å være livlig på scenen, og sette gitaren i diverse stillinger etc. Du fåkke gitaren ut fra mellom beina av å ha den petrucci style.

Men må innrømme at jeg i en periode i vinter hadde den like høyt som Petrucci, helt til albuen min sa nei, samt. at jeg gjenoppdaget det jeg likte med å ha den sånn passe lavt.

Link to comment
Share on other sites

Dersom det gjør meg til homo så er jeg allefall ikke alene i den båsen :wink: Synes likevel det er rart at jeg ikke føler meg mer tiltrukket av folk av samme kjønn ennå, men det kommer vel med tiden...

Dersom du klipper håret kort mister du forøverig også muligheten til å kunne skrive bra låter, men gror du til gjengjeld langt skjegg blir musikken hardere (John Petrucci)

Link to comment
Share on other sites

Den øverste delen av gitaren når meg til et par cm under navlen.. Før hadde jeg den noe lenger nede (spilte Metallica og greier :P) Dessuten hadde jeg Explorer, og den må nesten henge litt der nede..

Men jeg syns ikke det ser dumt ut selv om man ikke har den så lavt (selv om Petrucci kanskje har sin littegrann for høyt). Det er bedre å kunne spille bra enn å kunne spille greit, selv om man i førstenevnte tilfelle kanskje må ha gitaren litt lengre oppe på kroppen.

Link to comment
Share on other sites

HOMO!

Etter min mening er det [sensurert] så teit å gitaren høyt oppe på kroppen, det ser komplett idiotisk ut. Men jeg skal gi deg det at det er både bedre og enklere å spille sånn. Men hva så? Image is everything.

Var dette et forsøk på sarkasme?

Link to comment
Share on other sites

Det blir bare for dumt å dømme folk etter hvor høyt man har gitaren!

kan ikke folk bare ha gitaren der de vil!? at folk gidder å bry seg en gang!

jeg spiller med gitaren sånn rimelig høyt oppe.. og når ikke det er langt nok oppe, setter jeg foten på f.eks en monitor for å få gitaren enda høyere opp når det kommer litt vanskelige partier! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.