Web Analytics
Jump to content

Prisvurdering av akustisk gitar


HallvardG
 Share

Recommended Posts

Hei! Har arvet en gammel gitar av min bestemor. Den er av merket Ibanez og er "Only made for Scandinavia". Denne gitaren er minst 34 år gammel da min bestemor fikk den da hun fylte 50 år. Inni gitaren står det forresten "Desde: 1908", hva kan det bety?

Har også vært på 4Sound og justert nakken og tatt en overhaling.

Bilder kommer senere

Takker på forhånd for svar.

Link to comment
Share on other sites

Desde er spansk, og betyr "Siden.."

Altså siden 1908....

Edit:..... Litt påfyll

The Hoshino Gakki company began in 1908 as the musical instrument sales division of the Hoshino Shoten, a bookstore company. The Ibanez brand name dates back to 1929 when Hoshino Gakki began importing Salvador Ibáñez guitars from Spain. When the "Salvador Ibáñez" workshop was destroyed during the Spanish Civil War, the "Ibanez Salvador" guitars were no longer available, so Hoshino Gakki bought the "Ibanez Salvador" brand name rights and started making Spanish acoustic guitars in 1935, at first using the "Ibanez Salvador" brand name, and then later using the "Ibanez" brand name.....

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Jeg har en tilsvarende spansk gitar fra Ibanez stående her. Hvis dette er samme type, er det en helt grei gitar, men ikke på noe vis enestående. Den er godt over "billig nybegynnergitar", men folk som har greie på det, vil kjapt bemerke at klangen ikke er videre kraftig eller imponerende. Dette er, hvis den er samme type som min, en gitar som er god å spille på, det er lite å klage på når det gjelder komfort, men klang og volum i lyden er noe som gjør at det ikke er noe videre å satse på for de som vil fordype seg i gitartypen. For trubaduren, kanskje med en mikrofon foran, så er den et ganske rimelig og greit instrument med god holdbarhet. Fordelen er at man ikke trenger å være så redd for den.

Så, som vanlig, dette er ikke noe pensjonsfond eller noe som er verdt så veldig mange kroner. Bruksverdi er nok en del større enn salgsverdi. Når det er sagt, må du flekke opp en del tusenlapper for å få en spansk gitar av like god kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.