Web Analytics
Jump to content

Forsterking av elektrisk gitar


Rustyjuggler

Recommended Posts

Vi har laget et lite band på jobben og skaffet oss et øvingslokale. I øvingslokalet er det et PA anlegg med en mikser. Vi har også et trommesett og noen el-gitarforsterkere så volumet er høyt. På første øving så brukte jeg min akustiske (Seagull med innebygget under-sadel pickup) i en Lunchbox akustisk amp. Volumet ble litt lavt så vi koblet den videre inn i mikseren. Kan jeg bare koble gitaren direkte inn i mikseren så jeg slipper å ta med Lunchbox ampen? Vil jeg få samme volum?

Vi hadde også litt problemer med feedback siden det er et lite rom. Hjelper det mye med en sånn liten plastdings man setter inn i lydhullet?

Anders

Link to comment
Share on other sites

Hvis gitaren din har en preamp, (et lite kontrollpanel med volumknapp osv) så kan du koble deg rett i mixeren med en DI-box, og trenger ikke amp. Men husk at du må ha et friskt batteri, det sitter som regel inne i selve preampen. Husk også å dra ut jack'en av gitaren når du er ferdig å spille, for batteriet tappes så lenge du har en jack stående i.

Og ja, et gummilokk får du kjøpt for en liten hundrings i en gitarsjappe, og det hjelper mot feedback fra akustiske gitarer.

:)

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Signaler fra elektroniske instrumenter som f.eks. gitarer har et ubalansert signal med høy impedanse. Dette signalet passer ikke til inngangsnivået på profesjonelle miksere, som har balanserte innganger med lav impedans. Signalet fra disse lydkildene kan heller ikke sendes gjennom lange kabler uten mye tap i signalnivået.

DI-boksen gjør om det ubalanserte signalet med høy impedanse til et balansert signal med lav impedanse

Link to comment
Share on other sites

Jeg kobler min akustiske med piezo i stol og preamp direkte i jackinngang på miksebordet. No problem.

Signalet fra preamp er ikke høyimpedans slik som pickups er. Angående balansert/ubalansert så vil ubalansert signal kunne gå inn i balansert inngang uten problem. Det eneste som skjer er at man "mister ene halvdel", da denne kobles direkte til jord. Finnes nok bedre løsninger lydmessig, men dette er vel den mest praktiske. Og lyden blir helt grei, iallefall til mitt bruk der kassegitar er komp i et større band.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.