Web Analytics
Jump to content

Ligg unna de billigste instrumentkablene!


Recommended Posts

Nå er jeg så lut lei av å prøve å fikse de billige instrumentkablene jeg har kjøpt! De er bare å hive!

Greit nok hvis de ryker i selve pluggen, da er det lett å finne og lett å reparere. Men når en av lederne ryker midt i kabelen, eller den kortslutter et sted midt i, da er det jo komplett umulig å fikse!

Kan ikke si noe om hvilke merker det gjelder, kablene er helt anonyme. Fellestrekk er at de veldig tynne og veldig myke, og de bruker alle tvunnet multitråd til ledere, veldig tynne disse også....

Har bare kjøpt Fender sine kabler i det siste, og de holder så langt.

I følge sjefen på en av de lokale musikksjappene er de billigste kablene konsekvent Made i China, og er gjerne 6. generasjon av resirkulerte kabler! Generelt dritt, så legg på noen kroner på kjøp av skikkelige kabler!

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Må legge til at jeg kjøper inn kabler som brukes i et felles øvingsrom, så det er hyppig bruk og mange brukere. Det er vel typisk at folk ikke er så forsiktige når det ikke er sitt eget utstyr...

Er i forbindelse med jobb dette, så heldigvis ikke meg som må ta regninga!

Link to comment
Share on other sites

Syntes også det er greit å mekke dem selv men da går det i klotz sin high fidelity kabel og neutrik plugger. Kjøpte en fender kabel selv med hvit strømper på, og denne var det brudd i midt på fra fabrikk. Klotz sin kabel er jo også noe av det beste på markedet sammen med monorail

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kaprer tråden, hvor finner man gode og billige patchekabler? Patchekabler med neutrik blir jo fort litt dyrt :P

Kjøp deg Evidence Monorail og lodd sjøl, ellers blir det fort litt dyrt hvis du skal ha gode greier. De noenfarga dritgreiene de nærmest gir bort har lett for å være nettopp det jeg kaller de.

Edit: De Telemann linker til er jo en forholdvis god deal.

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Fikk tak i en Mogami Instrumentkabel for et års tid siden gjennom en kompis som selger utstyr i Danmark..denne koster 200 dollar ca og jeg vet at jeg ikke kommer til å kjøpe en ny hvis den ryker, men bare så det er sagt: det er forskjell på dyre og billige kabler og kvaliteten på selve kabelen er upåklagelig, skikkelig solide jack'er og den har en skikkelig hi end feeling. Lyden er så nøytral man kan forvente av en kabel i denne prisklassen.

Link to comment
Share on other sites

Har kabler fra Monster Cable og Armor Gold. Først nå merker jeg at det faktisk er verdt å legge litt penger i gode kabler. De er tykke, solide, krøllfrie og så har du livsforsikring. Jeg kan lodde, men det er utrolig hærk å måtte lodde om billige kabler fordi det alltid dukker opp feil med dem.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.