Web Analytics
Jump to content

Fiolin-justering-strengehøyde, stol og halsvinkel


Recommended Posts

Min datter spiller fiolin, så mine mekke kunnskaper må utvides.

Strengehøyden virker høy, er det noen som vet hva normal action skal være?

Hvis redusering av stolhøyden vil resultere i at buen subber i sidene på kassa, når de ytterste strengene spilles på. Er det da en måte å manipulere halsvinkelen på, f eks ved å kile noe mellom gripebrettet og kassa?

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg null peiling på fioliner, men.. ..om du vil redusere strengehøyden fra gripebrettet vil det vel være mest naturlig å slipe av litt på bunen av det vi på gitarspråket kaller stolen (jeg vet ikke om det heter det samme på strykerinstrumenter..) Men, det burde være en grei job...

Men.. Om jeg forstår deg riktig, så subber buen i selve felekroppen ved spiling på de ytterste strengene..?? Da er det vel ikke veldig smart å senke strengene.. Da vil jo det bli værre...

Å kile noe under den biten av gripebrettet som stikker ut over kassa tror jeg ikke løser ett slikt problem. Det vil vel heller gjøre instrumentet mindre spillbart.

Halsen er jo limt i kroppen, og jeg kan se for meg at det ikke er mulig å endre vinkelen mellom hals og kropp på det viset.

Det eneste du vil oppnå med det er å bende enden av gripebrettet opp mot strengene, og få en overdrevet bue på halsen/gripebrettet.

Så summa sumarum.... har jeg vel egentlig ikke noe løsning på ditt problem :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar, uansett, det var nok feil forum dette...

Buen subber ikke, men jeg var redd den ville gjøre det hvis jeg tar av stolen.

Men etter iltt testing ser jeg at det er endel å gå på, så jeg prøver å skjære av stolen litt, i overkant. I bunn har den bare to tynne føtter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.