Web Analytics
Jump to content

Feilsøking på reverb på Marshall VS100H


Recommended Posts

Hei.

Jeg har en Marshall Vs100h forsterker jeg tenker å selge, men romklangen virker ikke, og tenkte å prøve å få fikset dette før jeg selger den.

Da jeg kjøpte forsterkeren brukt for noen år siden, funket reverben av og til, men det siste året-halvåret, har den ikke fungert i det hele tatt.

Jeg har sjekket at phonokablene funker, og når jeg dunker på reverbtanken, så hører jeg det. Men det eneste som skjer når jeg skrur opp reverben på forsterkeren er at det kommer en høy durrelyd/støy.

Noen som har peiling på hva jeg burde sjekke? Hvordan jeg bør gå frem?

Her er link til koblingssjemaet for preampen.

http://www.drtube.com/marshall.htm#VS2

Link to comment
Share on other sites

Når du sier du hører det når du dunker på reverbtanken så tolker jeg det som at det du hører er et signal som kommer ut gjennom høyttaleren, og ikke bare akkustisk boingiboingy fra fjærene selv. Det tyder vel på at ting er "OK" eller ihvertfall ikke fullstendig nedenom-og-føkked mellom tanken og høttaleren.

Er du sikker på at phonopluggene sitter riktig - at "inn" sitter i inn og ut i "ut" ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har åpnet reverbtanken nå, og tatt av stikket på spolene. Jeg ohmet hver spole, og den ene hadde 34 ohm, mens den andre virket det som det var brudd i.

Så det kan nok virke som at det er selve utgangs-siden som er defekt gitt.

Jeg får bare fjærlyd i høyttalerne om jeg kobler den røde phonokabelen (den som gir brum hvis jeg tar på den) til inngangen på reverbtanken.

Høres dette ut til å stemme?

Hvis dette er tilfelle, er det noen som vet om et sted de selger greie, billige reverbtanker? Eller noen som har noe liggende?

Den tanken som står i heter 8DB2C1D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.