Web Analytics
Jump to content

Gibson Custom Shop Historic R9 - andre eiere her som evt har modifisert denne?


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

hallaise!

Da har jeg kjøpt min første og sikkert siste R9! 2012 i Sunrise Teaburst finish, urørt og digg!

Jeg sier den siste fordi de koster jo en del og blir vel den eneste i samlingen men det gjør jo tross alt ingenting:)

Men det jeg lurer på er om dere andre R9 eiere bruker modifisere denne gitaren og evt hvilke modifiseringer det da er snakk om?

Eller er denne gitaren så god "straight out of the case" at den ikke trenger noen form for oppgraderinger/modifiseringer?

Det bør jo strengt tatt ikke være nødvendig å finne noe å oppgradere på en slik gitar siden den koster det den gjør...

F

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 58
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Hans Hansen

har ikke fått den i hende ennå, kommer til meg i morgen! Ønsker i utg punktet ikke endre på noe på en slik gitar og føler ikke det burde være nødvendig om dette skal være flaggskipet til Gibson Custom Shop..

Men har lest en del om at en del folk bytter tailpiece og bridger på disse gitarene så ønsket bare å høre hva andre R9 eiere evt har gjort med sine el om de føler at det ikke har vært nødvendig!

Gleder meg som en unge til å tafse på den i morgen:)

Link to comment
Share on other sites

Vil fraråde deg å gjøre irreversible endringer på den, da slikt senker gjensalgsprisen. Ta også vare på alle originaldelene.

Men generelt sett burde det være unødvendig å endre på en ny gitar i denne prisklassen, med mindre du selv merker at noe er galt eller ikke passer deg optimalt. Hvilke modifikasjoner feinschmekkerne foretar seg på disse vet jeg ikke, men jeg har vanskelig for å tro at det gir noen vesentlig forbedring utover opplevelsen i eget hode. :)

Har selv en R7, og er veldig glad for at jeg har beholdt den helt original.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

Satser på det! Lar nok denne være som den er.

Noen som vet hvilke type strenger (Gibsons egne regner jeg med) og tykkelse den kommer med fra fabrikk?

Link to comment
Share on other sites

Tonepros og RS elektronikk er vel relativt "vanlige" modder, selv på en R9? Videre finnes det jo et utall mengder med hi-end PAF-replikaer, eksempelvis fra Throbak, som for mange ses på som bedre og mer riktig enn hva som originalt står en R9. Skal du ta skikkelig i så sender du den over Atlanteren til Historic Makeovers. :) Jeg har bare prøvd et eksemplar av en R9 og den er, hands down, den beste les paulen jeg har prøvd. Hadde jeg hatt en hadde jeg sikkert vært fornøyd med hvordan den var original, men når man hører all snakket om hvordan et skikkelig bra instrument kan bli enda bedre, så skjønner jeg helt klart at man tenker i retning modifisering. Mange av modifikasjonene handler jo også om å gjøre en R9 enda mer historisk korrekt...

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

det gjør jo fysisk vondt å se hva de gjør med en i utgpunktet perfekt gitar:) http://www.historicmakeovers.com/our-process/slideshow/

hvorfor ikke få laget en slik gitar custom made fra starten av? hehe aldri i livet om jeg sender min dit, kan aldri tenke meg at det er verdt prisen å gjøre slike "forbedringer". Men er man stappfull av cash så blir det jo en annen sak:)

men interessant å se slideshowet, det var det!

Link to comment
Share on other sites

Grattis med fet gitar!

På min R9 har jeg byttet elektronikk til noe en mednerd på mylespaul.com har laget og pickups til Bare Knuckle the Mule.

Jeg syntes Burstbucker´ne som satt i låt litt for filtrerte og matte. Fornøyd slik den låter nå.

Spill på den en god stund og kjenn litt på det.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hans Hansen

er ikke bumble bee caps relativt bra greier og likt RS kitet eller er jeg helt lost? ser ikke for meg at RS kitet vil utgjøre en stor wow faktor på denne gitaren jfr med hva som allerede sitter i den.

Har hørt mye godt om Throbak pups og også Faber hardware riktignok..

skal jeg endre noe på den så skal det være reversible saker som feks hardware og pups, men skal teste den behørig og se, forhåpentligvis er den killer slik den er:)Edited by frankajoerg
Link to comment
Share on other sites

Bumblebee´ene som sitter i er bare fake. Mye billigere caps som er gjemt inne i plast som skal få deg til å tro noe annet. Om de er bra eller dårlig skal jeg ikke uttale meg om, men de er i hvertfall ikke det de utgir seg for, og langt fra slik de en gang var.

Står litt om det her:

http://www.mylespaul.com/forums/historics-reissues/118027-historic-gibson-faux-bumblebee-caps.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.