Web Analytics
Jump to content

Lemon oil og holdbarhetsdato


Guest Hans Hansen

Recommended Posts

Guest Hans Hansen

Hei

Fant ca 7 år gammel lemon oil fra dunlop (F65) og samme type olje fra gibson på loftet i dag.

Før jeg bruker disse på mine edle gitarer tenkte jeg høre blant de vise menn her inne om det er noen form for holdbarhetsdato på slikt?

Kan dette fremdeles brukes etter 7 år el bør jeg kjøpe nytt?

Link to comment
Share on other sites

Og jeg spør igjen: Hvorfor bruker folk disse petroleums-oljene på gitarene sine? Bedre å la være å bruke noe i det hele tatt.

1. I teorien, så kan treverk som får lov til å tørke helt ut, rett og slett sprekke opp litt.

2. Et ubehandlet rosentre gripebrett som tørker veldig, kan krype såpass at bånd kan løsne.

3. Porer i treverket trives bedre med å bli fylt opp av litt olje, enn av blod og svette med salter i.

Men dette er jo forsåvidt veldig marginale og akademiske betraktninger..... :D

Link to comment
Share on other sites

Har hatt gitarer som ikke har fått en dråpe olje på gripebrettet på over 20 år.

Kan ikke si at det skjedde noe som helst feil med de halsene av den grunn.

Likevel har jeg både sitronolje og Fretdoctor på lur,

og jeg prøver å tro at gamle rosewood gripebrett kan ha godt av det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener det er alt for ofte. På sikt kan du oppleve at båndene "slipper" fra halsen. Det har selvsagt stor innvirkning om du drukner gripebrett hver gang, eller om du tar noen dråper på en klut og gnir over.

Som nevnt mange ganger før, jeg mener det er ganske stort slingringsmonn ute og går her, uansett om man tenker merke/ype olje , hvor mye og hvor ofte. Det er snakk om et gripebrett, en død plankebit, og ikke et kjæledyr som må ha passe mye mat med med riktig næringsverdi i passende intervaller.

Link to comment
Share on other sites

Jeg oljer ved behov. Dvs. når treverket på halsen begynner å se litt blekt ut. Det er sannsynligvis også for ofte. Annethvert strengeskift? Så fremt du ikke skifter strenger annethvert år, bør du kanskje vurdere å trappe ned...

Link to comment
Share on other sites

Jeg gjør som Audun omtrent.

Jeg vasker gripebrettet litt hver gang jeg skifter strenger. Hvis halsen er veldig blek og tørr, så får den et lett strøk med olje. Vi snakker om kanskje 1 gang pr år. Og da bruker jeg hva som helst, møbelolje, matolje whatever. Har litt olje på et tørkepapir, og smører på et tynt lag. Det som ikke har trukket inn på et par minutter, tørker jeg vekk igjen.

Det er bare for at treverket ikke skal være knusktørt, og at annen skit kan trenge inn i åpne porer. Og møkk som for lov å feste seg i småporer, sitter mye bedre fast enn møkk som skal prøve å finne feste på en hals med litt fett i overflata.

Men som Castorfiber påpeker så kan det lett bli for mye olje.

:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.