Web Analytics
Jump to content

Fingerspill?


Eleanor Rigby

Recommended Posts

Hei.

Jeg er litt usikker på om det finnes en tråd om dette allerede, men jeg fant ingen, så jeg lager en.

Det jeg skal spørre om er om dere vet om noen fingerspillteknikker som funker for de fleste grep? En jeg kjenner har en hvor han bruker 3 fingre, men jeg skjønner ikke helt hvordan han gjør den, og når han skal forklare går han så fort igjennom ting at jeg ikke får det med meg helt.

- Eleanor.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier bare å bruke tommelen på bassen, og la de fire andre plukke strengene med den posisjonen det passer seg.

Kanskje litt vagt forklart? :P

Litt. Den eneste teknikken jeg er trygg på er den klassiske måten Paul spiller på når han fremfører "Blackbird". (I min verden må alle som lærer seg å spille gitar lære seg "Blackbird" og "Stairway To Heaven" på lik linje med at de som spiller piano må kunne de første 7 notene av "Für Elise")

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Jeg bruker mye en teknikk fra flamenco når jeg spiller blues/country som jeg synds er utrolig givende. Du hviler tommelen på den lavestw basstrengen eller på treverket rett over.

På denne måten får du utrolig mye stabilitet i de fire andre fingrene og med litt øving kan du plukke bass linjer og plassere tommelen i hvileposisjon igjen ganske raskt.

Link to comment
Share on other sites

Det er en haug med "standard" fingerspillsfigurer, til forskjellige taktarter, stilarter, etc. Et greit sted å starte er Lillebjørns Gitarbok av Lillebjørn Nilsen, der er alt grunnleggende ang. fingerspill godt forklart. Stikk innom biblioteket, de aller fleste har den inne.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.