Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjøpshjelp for førstegangsbass


siimen

Anbefalte innlegg

Har en kamerat som skal kjøpe seg bass og bassforsterker over nyttår. Pristaket er 10000, men skal helst koste mindre.

Forsterker skal kun benyttes hjemme. Personen har aldri spit før.

Hva anbefales av utstyr for den prisklassen? Kan gjerne være brukt, og eventuelt hva man bør se etter på bruktmarkedet.

Da jeg ikke har satt meg mye inn i bassverden trenger jeg hjelp for å anbefale noe.. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  1. Du kan jo anbefale han å ta en tur i ei musikkforretning og se gjennom utvalget med veiledning :-) Man får mye bassutstyr for 10K, så her er det mange gode muligheter. Kommer helt an på hva han skal spille, hvilken lyd han liker osv..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ganske store forskjeller på klassiske basser med røtter i femtitallet og litt mer moderne ting, både når det gjelder utseende, ergonomi og ikke minst lyd.

Her hadde det vært veldig greit å vite noe om hva kompisen foretrekker. De "klassiske" bassene er jo rett og slett gitarer med for tunge halser på, for å overdrive litt, og siden bassister ikke er like konservative som gitarister jevnt over, finnes det mye fint som faktisk er bedre å holde i og spille på enn de eldste modellene. Lengre horn for bedre balanse, aktive preamper/EW og slikt er ting jeg selv setter ganske stor pris på, for eksempel. Samtidig, fire eller fem strenger?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Preferanser, preferanser. Det er ikke noe fasitsvar her. Jeg var tilnærmet nybegynner for et par år siden, og da kjøpte jeg en Cort-bass i den litt dyrere Artisan-serien. Kjøpte meget pent brukt, noe jeg trygt kan anbefale. Mye å finne på finn.no. Som amp kjøpte jeg en EBS Classic Session 60. Det har jeg heller ikke angret på. Kraftig nok til øving med bandet (har ingen hardtslående trommis), lett å flytte på og funker som monitor når vi spiller live med PA.

Begge deler kostet under 6000 tilsammen, inkludert gigbag og kabel. Rimelig, javel, men jeg er godt fornøyd og har ingen planer om å bytte dette ut med det første.

Siden bassen ble kjøpt brukt, så var det uansett lav risiko ved dette kjøpet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vel, jeg har en Yamaha bb414 som bare står og støver. Den var ment til å bli brukt i studioprosjekt, men er ferdig med dette så den har ikke blitt brukt på en stund :P Tenkte meg to lapper. Følger med bag. Kan ta bilde :P

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ser du vil ha en klassisk bass. Om du skulle ombestemme deg, så er dette en spennende konstruksjon som var aktuell for meg da jeg jaktet min førstegangsbass i bruktmarkedet. Den dukker ikke opp så ofte, og har en veldig god ergonomi. Denne annonsen dukket opp helt nylig på finn:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=39085033&kwUnica=curbow

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.