Web Analytics
Jump to content

Kjøpshjelp for førstegangsbass


siimen

Recommended Posts

Har en kamerat som skal kjøpe seg bass og bassforsterker over nyttår. Pristaket er 10000, men skal helst koste mindre.

Forsterker skal kun benyttes hjemme. Personen har aldri spit før.

Hva anbefales av utstyr for den prisklassen? Kan gjerne være brukt, og eventuelt hva man bør se etter på bruktmarkedet.

Da jeg ikke har satt meg mye inn i bassverden trenger jeg hjelp for å anbefale noe.. :)

Link to comment
Share on other sites

 1. Du kan jo anbefale han å ta en tur i ei musikkforretning og se gjennom utvalget med veiledning :-) Man får mye bassutstyr for 10K, så her er det mange gode muligheter. Kommer helt an på hva han skal spille, hvilken lyd han liker osv..

Link to comment
Share on other sites

Det er ganske store forskjeller på klassiske basser med røtter i femtitallet og litt mer moderne ting, både når det gjelder utseende, ergonomi og ikke minst lyd.

Her hadde det vært veldig greit å vite noe om hva kompisen foretrekker. De "klassiske" bassene er jo rett og slett gitarer med for tunge halser på, for å overdrive litt, og siden bassister ikke er like konservative som gitarister jevnt over, finnes det mye fint som faktisk er bedre å holde i og spille på enn de eldste modellene. Lengre horn for bedre balanse, aktive preamper/EW og slikt er ting jeg selv setter ganske stor pris på, for eksempel. Samtidig, fire eller fem strenger?

Link to comment
Share on other sites

Preferanser, preferanser. Det er ikke noe fasitsvar her. Jeg var tilnærmet nybegynner for et par år siden, og da kjøpte jeg en Cort-bass i den litt dyrere Artisan-serien. Kjøpte meget pent brukt, noe jeg trygt kan anbefale. Mye å finne på finn.no. Som amp kjøpte jeg en EBS Classic Session 60. Det har jeg heller ikke angret på. Kraftig nok til øving med bandet (har ingen hardtslående trommis), lett å flytte på og funker som monitor når vi spiller live med PA.

Begge deler kostet under 6000 tilsammen, inkludert gigbag og kabel. Rimelig, javel, men jeg er godt fornøyd og har ingen planer om å bytte dette ut med det første.

Siden bassen ble kjøpt brukt, så var det uansett lav risiko ved dette kjøpet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en KSD proto J 705 bass til salgs for 4000,- Veldig punchy og varmt låtene bass! Nydelig action og veldig lettspilt :)


Av amp så anbefaler jeg Roland Cube 100 watt. Ligger en finn annonse her: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=39002329&kwUnica=forsterker


IMAG0191.jpgEdited by simenandreas
Link to comment
Share on other sites

Jeg ser du vil ha en klassisk bass. Om du skulle ombestemme deg, så er dette en spennende konstruksjon som var aktuell for meg da jeg jaktet min førstegangsbass i bruktmarkedet. Den dukker ikke opp så ofte, og har en veldig god ergonomi. Denne annonsen dukket opp helt nylig på finn:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=39085033&kwUnica=curbow

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.