Web Analytics
Jump to content

soundcloud VS urørt


Straymond

Recommended Posts

Soundcloud:

+ Veldig bra avspiller, som kan embeddes i bl.a. forumposter.

+ Støtter de fleste formater.

+ Mulighet for å kommentere de forskjellige delene i en låt.

+ Finfin app.

- Ikke så velfungerende som "sosialt nettverk" - ennå.

Urørt:

+ Du når mange lyttere gjennom forsiden, lister, etc.

+ Veletablert nettverk.

+ Du kan få musikken din spilt på NRK.

+ Du kan redigere profilsiden din ganske fritt.

- Du må ha musikken din nedlastbar, ikke bare som streaming.

- Funker ikke så bra på iPad.

- Ustabil app (men det forbedrer seg nok fort).

Link to comment
Share on other sites

Soundcloud: Enkelt, kjapt, intuitivt og det fungerer.

Urørt: Tregt og rotete / ikke intuitivt, og mange ganger virker ikke streamingen rett og slett. Også opplevd problemer ved opplasting av låter (feilmeldinger som ikke henger på greip).

Eneste positive med urørt er at man kan gi band-siden et nogenlunde personlig preg ved å laste opp bilde av bandet og skrive litt personlig info.

Også positivt at låta kan ende opp på radio, men sjansen for dette er som å vinne i lotto.

Edited by tomandre81
Link to comment
Share on other sites

Helt enig med tomandre81. soundcloud er best, men hadde urørt hatt penga til soundcloud så ville nok ikke urørt vært begrenset for norge, siden markedet er slim to none, og da faller alle meninger bort.

så vi kan vel kansje ikke forvente noe mere av urørt. Bra vi har urørt i det heletatt

soundcloud er verdt i overkant av 1 milliard. Dem tjener 100 millioner årlig. I januar en gang fikk dem også 500 millioner i støtte, som jeg regner med bidro til den nye sida dems.

Sammenlignet med nrk sin totale verdi og at urørt bare er en liten prikk på kartet av hele nrk, så skulle det bare mangle at soundcloud ikke er bedre.

Så vil jeg tro reklamen man får gratis gjennom soundcloud er mye mere verdt. Man har større sjanse for å vinne i lotto på soundcloud en urørt.

Hvis man f.eks. mekker en liten ep og klekker ut en plan på forhånd, bygger seg opp et fint nettverk (som egentlig ikke er så vanskelig på soundcloud over noen år) og ser hvor mange fra soundcloud vs urørt som kjøper den via i-tunes, speller den på spotify osv bare på grunn av reklamen man har fått gjennom soundcloud, så tipper jeg at jeg ikke hadde klart og selge en halv plate engang gjennom urørt, mens man kunne sikkert solgt plater til 10% av fanbasen sin på soundcloud, som kan være en god del skiver.

Det kan være veldig individuelt hva som blir utfallet av en sånn situasjon. De fleste som er populære på nrk urørt speller veldig mye konserter i norge og er godt kjent i nærmiljøet osv osv

Man må være så utrolig aktiv for å lykkes der. Så er de fleste også band og ikke bare en person som har gjort alt selv virker det som.

Alt dette avhenger av deg selv da. Jeg er nesten bombesikker på at det hadde blitt utfallet i min situsajon. Jeg har ingen planer om å mekke eller joine noen band på 3-4 år.

Kommer mest sannsynelig til å lage musikk på egenhånd, med litt hjelp her og der. Tror ikke urørt blir det første stedet jeg legger ut musikken da, og jeg vil heller ikke bruke no unødvendig tid der inne på å spre musikken.

Soundcloud - urørt 1 - 0

Link to comment
Share on other sites

Prøver å komme med inpill som ikkje er blit nemnt:

Urørt:

+ Du har ein personelig bruker som kan ha fleire offisielle band artister. Dette er bra, for da kan eg fks ha eit band og eit soloprosjekt seperat.

+ Du kan bli "oppdaget" og spillt på nrk og muligens tjene penger på det også, og du er veldig heldig, uten å gjere noko meir enn å legge sangen ut

- Ustablilt

- Funker dårlig på anna enn pc

-Har 15mb limit. Eg skulle legge ut ei låt der i går på 7:40 min, og måtte formartere den til lavere kvalitet for at den skulle passe.

Soundcloud:

+Du kan bytte ut lydfilen, så du slipper å "begynne heilt på nytt" om du skal endre noke i miksen

+Mykje fleire brukere og publikum

+Funker bra på mobil

+Masse som allerede er nemt

-Du må ha premium for ulike muligheter. Detter er ikkje så dyrt og er definitivt verdt det

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.