Web Analytics
Jump to content

Hvilken overdrive til VOX'en?


Sharkeye

Recommended Posts

Kjøpte meg en VOX AC15C1 rørforsterker, og er veldig happy med den rene, varme rør/vintagelyden i den. Jeg spiller på en Telcaster i dag, og vil med tiden anskaffe meg en lekker Gibson-type-vintage-jazz-etc. Spørsmålet mitt er - som jeg heller ikke kunne finne noe svar på her inne - hvilken overdrive skal jeg kjøpe? Jeg trodde først jeg skulle ha en BOSS SD-1, som jeg leste ga en myk og varm overdrive uten å ødelegge den allerede fine VOX-sounden. Men her mente så pusheren i butikken at BOSS hadde litt "billige" effekter, og at jeg heller burde kjøpe en "Blues-bender", men som han ikke hadde inne (han hadde heller ikke inne SD-1). Eller jeg kunne alternativt gå for en MXR GT-OD til 1129,- (...) Ellers har jo Ibanez en Tubescreamer som skulle være god, leste jeg. Men hva sier folket? Noen som umiddelbart vet hva jeg bør/ikke bør kjøpe?

Og så vil jeg koble min Takamine akustiske gitar til den samme VOX'en, og lurer på om det er en effekt jeg burde kjøpt for å optimalisere den akustiske sounden?

Takker så mye for svar :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefalle å sjekke ut clean boost serien til Xotic. Veldig rene vrengpedaler som ikke farger lyden.

Har selv en EP Booster som står på hele tiden + en RC Booster når jeg skal fram i lydbildet på soloer. Fungerer utmerket og prisene på pedalene er ikke avskrekkende.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefalle å sjekke ut clean boost serien til Xotic. Veldig rene vrengpedaler som ikke farger lyden.

Har selv en EP Booster som står på hele tiden + en RC Booster når jeg skal fram i lydbildet på soloer. Fungerer utmerket og prisene på pedalene er ikke avskrekkende.

Hm, etter søk på Kelkoo ser jeg ikke noen forhandlere som fører disse, men på finn er det en for salg ikke langt fra meg, en Timefactor EP-Booster, 3 mnd gml til 1000,-

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=38842015&kwUnica=xotic

Link to comment
Share on other sites

Boss lager MASSE billig drittlyd, men de har et par pedaler som faktisk er vell verdt pengene. Boss SD-1 er ihvertfall en av de sistnevnte, så jeg gitt den en sjanse om du er på lavt budsjett. BD-2 er også en finfin pedal.

Greia med boss er at de har et par pedaler som er ganske fint tilrettelangt for modding, noe mange gjør. De lager også utrolig mange pedaler, og enkelte av dem er imo verdt pengene. Ihvertfall på overdrive-fronten.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Jeg er ute etter det samme som deg egentlig, til min AC30C2, som jeg nettopp kjøpte.

Jeg har fått anbefalt Xotic AC-booster.

Jeg har en TS9 (Tubescreamer), og den låter ikke bra på Voxen. Gir alt for mye mellomtone for min smak.

Når en snakker om Boss som litt "billige" effekter. Det er godt nok for Snowy White, som bl.a. spiller gitar for Roger Waters på The Wall turneen.

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2010/Dec/Snowy_White_Wailing_on_the_Wall.aspx?Page=2

AC30 + Boss Blues Driver + Boss Overdrive.

Vil si det da burde kunne funke for de fleste.

Edited by space
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.