Web Analytics
Jump to content

Knakk halsen på LP'en i går...


space

Recommended Posts

Bøyde meg ned for å plukke opp øreplugg på øvinga i går, og vips så løsnet remma fra gitaren med det flotte resultatet at den gikk med hodet først inn i et trommestativ. Den klassiske Les Paul-skaden, knekt hals i overgangen til hodet ble resultatet (og også noe chippet lakk på toppen av hodet)... Forøvrig samme sår som forrige gang den knakk (på flyet fra statene).

Denne gangen har jeg jo ingen å skylde på, så må vel ta regninga selv.

Hvor mye koster noe slikt å reparere, og hvor bør jeg sjekke i Osloområdet?

Ironisk nok hadde vi snakket om akkurat denne halsløsningen 30 minutter tidligere, og hvor utsatt Gibsonhalsene er for slikt.

Strap locks neste!

Link to comment
Share on other sites

Skoggy: Oi! Rett borti gata for hvor jeg bor. Skal sjekke ut.

Stromstans: Jeg har aldri likt reimfestet på baksiden av halsen. På de gitarene hvor jeg har testet har tyngdepunktet/balansen i gitaren blitt feil, men jeg skal ikke si det gjelder alle.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen strap locks som er bedre enn andre, eller er det bare å ta billigste på ebay?

DiMarzio cliplock er det aller tryggeste, men ikke alle liker at man er låst få valg av reim. Schaller straplocks er vel en slags etablert standard, men du må sette inn gjengene med Loctite når du monterer de for å være helt trygg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker slike her: http://www.ebay.com/...=item3f0c4f352d

og de fungerer veldig bra da disse plastikk greiene ikke klarer og presse seg over reima jeg bruker på Hagstrøm`n da den er såpass tykk.

Men har holdt fint i et par års tid nå disse billige på ebay, ikke noe slark og finne heller.

men ikke kjøp slike http://www.ebay.com/...=item3a77a7ef0c

de holdt ikke særlig lenge før du begynte å glippe pga måten de er laget på, slik sett er den første typen mye bedre

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.