Web Analytics
Jump to content

Reaper - noe å satse på?


sarge
 Share

Recommended Posts

Jeg har lenge brukt Energy XT som DAW, men opplever nå at det raskt blir ustabilt og kræsjer når man har inne flere MIDIspor med vst-plugins.

Kan Reaper være noe å satse på? Budsjettet til software er ikke akkurat stort.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Reaper er konge. har prøvd ableton live og cubase før. syntes reaper var mye enklere og greiere å ha med å gjøre

Har du jobbet mye med midi og vst i det? Ser at det har vært brukerreaksjoner på vst-ustabilitet der i versjon 2 og 3, men det er noen versjoner siden, siden Reaper nå er i versjon 4.31.

Krever Reaper mye av hardware-ytelse, sammenlignet med de to andre (som faktisk er blant evt. kandidater, men da i "light"-versjoner med enkelte feature-begrensninger)?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Reaper mye, og føler at jeg kan bidra litt i denne tråden.

Reaper takler flere vst-er på en gang OK. Jeg har kanskje 10 spor med guitar rig, og det har aldri vært noe problem. I tillegg har jeg EZdrummer, piano, og en bass-vst.

Reaper klikker hvis jeg bruker Edirol Orchestral på flere spor. Test ut 60-dageren, så finner du ut om du får noen problemer. Vet ikke om det går på ytelse eller programmet i seg selv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Reaper mye, og føler at jeg kan bidra litt i denne tråden.

Reaper takler flere vst-er på en gang OK. Jeg har kanskje 10 spor med guitar rig, og det har aldri vært noe problem. I tillegg har jeg EZdrummer, piano, og en bass-vst.

Reaper klikker hvis jeg bruker Edirol Orchestral på flere spor. Test ut 60-dageren, så finner du ut om du får noen problemer. Vet ikke om det går på ytelse eller programmet i seg selv.

Dine innspillinger holder jo meget høy standard, Erlend, så det er en veldig god anbefaling. (Ja, jeg vet at det er gitaristen og ikke programmet, men likevel....)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lastet ned Reaper nå. Foreløpig er førsteinntrykket at det er uvant, omfattende og lite elegant i bruk. Jeg savner en dedikert løsning for trommer ut av boksen. Vil nok få til noe med VSTi, men det er vanskelig å finne en virkelig god gratisløsning.

Noen gode tips for å komme i gang uten investering i tilleggspakker?

Link to comment
Share on other sites

Bortsett ifra at det er omfattende og har bratt læringskurve, hører jeg bare lovord om Reaper.( dog har ikke brukt det selv) Billig er det også. Skal du ha en løsning for trommer i tillegg, blir nok prisen også deretter. Anbefaler å kikke på toontrack eller fxpansion sine VST løsninger der..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Jeg savner notevisning i Reaper, men ruting-støtta er veldig bra. Jeg veit ikke om det fins noen andre sequencere som er i nærheten av å være like fleksible når det gjelder ruting. Det er også veldig mye artig en kan gjøre med skripting og sånt i Reaper, om en skulle være interessert i det. Det eneste jeg irriterer meg litt over er måten takes i spor er organisert på, men det er vel kanskje det at jeg er fersk Reaper-konvertitt og ikke behersker det helt ennå. På pris er Reaper helt overlegen alt annet.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jeg er vant til å bruke Cubase, og overgangen til Reaper har vært ganske bra. Det er mye enklere å bruke, krever mye mindre kapasitet av PCen og i tillegg så tar det 10 ganger kortere tid å starte det opp.

MEN.. Har bare testa gratisversjonen til Reaper, og selv med min bærbare PC med i7, nok RAM og godt kjølesystem, så kræsjer reaper iblant når jeg bruker det sammen med Ezdrummer. Ganske rart, men det kan være en tilfeldighet.

Bortsett fra det, så virker det som et solid program. Vurderer å fikse opp i problemet og kjøpe Reaper lovlig pga den overkommelige prisen :)

Link to comment
Share on other sites

Reaper er solid. Er på linje med de andre store (cubase osv).

Hvor mange VST osv du kan kjøre går på hvor kraftig pc du har, ikke DAW.

Jeg bruker div. toontrack produkter som nevnt i tråden her, kontakt, guitar rig, og en haug med annet, og har ikke hatt store problemene.

Er det kun 60 dagers prøvetid? Jeg har vel "testet" reaper i ca 2 år nå uten å kjøpe det :P Eneste er et popup-vindu man må vente 5 sek med å lukke før man starter, ingen begrensninger utenom det.

Foretrekker Presonus Studio One, men Reaper er absolutt ikke dårlig.

Edited by Fugdup
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Har et reaper relatert "problem". Har ordnet meg gitar rig 4 og venter på en ny audio interface,

planen var da selvfølgelig å kunne spille inn direkte fra gitar rig. Etter hva jeg forstår er det ikke alle optaks program

som klarer å spille inn fra gitar rig (noen må man spille inn lyden uten effecter å legge på effekter senere etc..)

Og jeg er typen som liker å spille inn det jeg hører når jeg hører det. Leste litt å fant ut at Reaper kan brukes til

direkte inspilling fra gitar rig. Så har lagt de andre programmene mine litt til side å satset på å kunne bruke reaper til hele pakka.

(I mitt tilfelle gitar,bass+ vSTer styrt av mitt midi keyboard (m-audio keyrig 49).

Første problem er at jeg får ikke til å bruke midi keyboardet mitt. Det er plugget inn, ASIO er valgt og når jeg klikker på

Options-Preferrences-Midi devices står det der, men som disabled..Mulig det lar seg rette med et taste trykk eller to, men en smule frustrert etter å ha prøvd å trykke og slikt uten hell..

Noen som kan hjelpe meg? Og for all del dum det ned litt, da jeg ikke er no kløpper i data-engelsk,lol

Robert

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.