Web Analytics
Jump to content

Bruke iPad som hjemmestudio? Hvilken dock?


Slashaxl

Recommended Posts

Ser det er en del løsninger til iPad der ute, og er litt gira på en dock, for å bruke den som et mere portabelt hjemmestudio.

Noen med erfaringer? Ser Alesis har en som ser grei ut. Akai sine Synthstations hadde vært perfekt, i og med at man får midikeys med på kjøpet, men er vel ikke noen innganger for gitar osv på de, så da blir det vel ikke aktuelt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har erfaring med IPAD til bruk av litt av hvert i hjemmestudio.

Avhenger litt om hva du skal koble til av utstyr? Gitar, midi osv..

http://www.alesis.com/iodock denne er jo den mest brukte ja, og som særegen dock så finnes det ikke så mange alternativer som fungerer på samme måte.

Forøvrig hvis du skal koble til et lydkort så kan du bruke flere lydkort som er såkalt SB Class 2.0 Compliant..

Her en fin oversikt som iallfall kan brukes til appen Auria (den beste daw for ipad)

http://auriaapp.com/Support/auria-audio-interfaces

Ellers finnes det massevis av programmer til ipad som man bruke til å ta opp.

Du kan jo også bruke apogee jam (kun gitar). (anbefaler ikke ik multimedia irig, dårlig lyd)

Utdyp gjerne nærmere hva du ønsker å gjøre så kan besvare så godt jeg kan iallfall. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei, takker for svar.

Ønsker primært å bruke iPad som et standalone studio, der jeg kan koble til gitar/bass, og midikeyboard. Altså mer som en god gammeldags portabel løsning, som er enkel i bruk. Vurdere den Alesis'n, da trenger jeg vel bare et midikeyboard i tillegg... Men en kombinert løsning hadde også vært topp.

Link to comment
Share on other sites

Hei, takker for svar.

Ønsker primært å bruke iPad som et standalone studio, der jeg kan koble til gitar/bass, og midikeyboard. Altså mer som en god gammeldags portabel løsning, som er enkel i bruk. Vurdere den Alesis'n, da trenger jeg vel bare et midikeyboard i tillegg... Men en kombinert løsning hadde også vært topp.

Da ville jeg i første omgang gått for Io dock. Det kommer nok flere etterhvert.

Ang midi keyboard så kan du i mange apper bruke keyboard på IPAD. Det kommer også masse spennende her fremover, bla noe som heter audiobus, som lar deg ta opp fra en app til en annen (må da støttes for dette)

For å ta opp bruker jeg Auria app, daw hvor du kan kjøpe tilleggseffekter, som fks Overloud, Jamup som nevnt over her (kommer i neste versjon), PSP audioware hvis du kjenner disse. Det som er kult med denne er at du kan både eksportere og importere prosjekter fra din daw fra pc/mac i fks cubase, Live, protools.

Ellers har du enklere som fks Meteor, Sonoma studiotrack, Loopy HD (GENIAL looper)

Mange av synthene er fantastiske, og store navn som korg, yamaha emd flere har gitt ut flere apper.

Kan også nevne Camel alchemy, Sunrizer, soundprism pro, Geo synth, Morphwiz.

Ipad kan brukes til mye mye mer enn det folk flest tror. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.