Web Analytics
Jump to content

Gitar utstyr


Alexander96

Recommended Posts

Hei!

Jeg og den andre gitaristen i bandet mitt, har fått utdelt penger fra frifond. Så vi fikk 1000 kr hver

Jeg tenker på å kjøpe en ny pedal til pedalsamlingen min :)

Har fra før av:

Crybaby wahwah

Boss Md-2

og en digitech Rp-50

Hva bør jeg kjøpe?

Den andre gitaristen tenker på å kjøpe et multieffekt sånn som Boss Me-25

Er det noen andre multieffekter som kan anbefales?

PS: Vi kan spytte ut litt penger selv

Hilsen meg

Link to comment
Share on other sites

Det er vel flere som har brent seg på å kjøpe gitarutstyr til seg selv og vært nødt til å betale tilbake, men jeg vet ikke om man likevel kan greie å overbevis frifond om at to effektpedaler er å anse som bandutstyr. Det kan jo hende. Når det er sagt, er det vel uansett veldig på kanten ifht. hva frifond egentlig gir penger til. Man kan jo tenke som så at det muligens er andre band/lag/foreninger som hadde hatt mer bruk for pengene... Sånn moralsk sett, mener jeg.

Link to comment
Share on other sites

Klarer ikke å se noe i retningslinjene som sier at gitareffekter ikke er greit så lenge det er en demokratisk avgjørelse innad i bandet om at det bandet trenger. Nå skal det sies at jeg ikke vet mer om frifond enn det jeg finner her:

http://www.frifond.n.../retningslinjer

EDIT: Ser også at bassisten har fått og tipper at bandet har fått en pott som splittes for å kjøpe bandutstyr. Ser heller ikke noe i retningslinjene som tilsier at det ikke går.

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

Klarer ikke å se noe i retningslinjene som sier at gitareffekter ikke er greit så lenge det er en demokratisk avgjørelse innad i bandet om at det bandet trenger. Nå skal det sies at jeg ikke vet mer om frifond enn det jeg finner her:

http://www.frifond.n.../retningslinjer

EDIT: Ser også at bassisten har fått og tipper at bandet har fått en pott som splittes for å kjøpe bandutstyr. Ser heller ikke noe i retningslinjene som tilsier at det ikke går.

Nei, det blir jo litt gråsone det der, men det står f.eks. at grupper som driver aktivitet av ren privat karakter ikke er støtteberettiget, og det står at tiltaket skal ha et allmennyttig siktemål. Vel vel, jeg vet som sagt ikke om frifond godkjenner "personlig utstyr" til bandmedlemmer, men jeg vet som sagt om tilfeller der bandmedlemmer som har kjøpt personlig utstyr ikke har fått det godkjent. Dette er ikke for å overmoralisere, men ment som en opplysning. Jeg vet heller ikke nok om retningslinjer og praksis hos frifond til å være bastant på noe vis, og jeg personlig har ikke noen agenda her.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge det er personlig utstyr som trengs for at bandet skal kunne spille sammen, f.eks en gitaramp som spiller høyt nok sammen med trommisen, så er det vel ikke noe problem i det.

Det jeg reagerer mest på her er at det har blitt søkt om og tildelt penger som bandet åpenbart ikke trenger, sånn siden ingen vet hva de skal bruke pengene på, og som da heller kunne blitt gitt til noen som trengte det mer. Lurer også på hva det har blitt søkt om penger til, for når jeg har søkt frifond med band har vi måttet spesifisere hva vi skal bruke pengene på.

Link to comment
Share on other sites

Lurer også på hva det har blitt søkt om penger til, for når jeg har søkt frifond med band har vi måttet spesifisere hva vi skal bruke pengene på.

Var det jeg også trodde, og da er det vel også et krav i ettertid at man skal dokumentere at pengene er brukt til det man faktisk har søkt om penger til. Men er det slik at man har søkt om penger til effektpedaler og bassutstyr til bandet, er jo saken grei.

Link to comment
Share on other sites

Greien er at trommisen vår skulle kjøpe trommesett å ha på øvingslokale. Nå er han lei og vil slutte pga forskjellige grunner. Så han sa at vi kunne bruke pengene fra frifond, jeg vet ikke hvordan dette funker men skal snakke med han

Jeg foreslår at dere snakker med Frifond for å høre hvordan dere skal gå frem. Da slipper dere i hvert fall noen ubehagelige overraskelser etter at utstyr er kjøpt, og det evt. viser seg at dere må dokumentere at dere har brukt pengene til det som det er søkt penger til.

Link to comment
Share on other sites

Forstår greia bedre da, men som Audun sier man dokumentere kjøp og hvis dere har søkt om penger til trommesett, men bruker det på effektpedaler tror jeg nok at dere kan gå på en smell.

Hør med frifond om dere kan omdisponere pengene til noe annet, fks amp eller PA hvis dere har bruk for det.

En annen løsning hadde vært å kjøpe et trommesett dere har i bandet da jeg antar at dere kommer til å få en ny trommis?

Edit:

For å oppklare hvis noen er usikre: Man må dokumentere hva man kjøper med kvittering uansett.

Edited by Guns N' Roses
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.