Web Analytics
Jump to content

Bytte av tone-knott på en Ltd Ec-1000 deluxe?


EvenVj

Recommended Posts

Hei, jeg er ganske ny her på forumet, og jeg lurte på om noen av dere har erfaring med bytte av knotter på en ltd ec-1000. Jeg sliter nemlig med å få selve knotten av. Jeg har skrudd ut den lille, hule skruen på siden av knotten, men klarer ikke å få metallbiten på utsiden av. Noen som vil gi noen råd?

Takk!

-Even

Link to comment
Share on other sites

hvis du har skrudd låseskruen helt ut så skal den være klar til å dras av.

prøv forsiktig med litt mer krefter og lirking.

kan hende at dimmen på selve knotten og pot-stammen er litt strammere enn det man er vant til. så sant den ikke er kjøpt brukt og de er limt/uorginale eller noe annet tøvete tant.

Link to comment
Share on other sites

Kjenner ikke denne spesifikke gitaren, men dersom pot'en (mot formodning) også har en push-push bryter funksjon, så bør bryteren være i "ut" posisjon når du jekker på knotten - dette minsker risikoen for å ødelegge bryteren...

Sannsynligvis har du kun en vanlig pot, og da kan du se bort fra ovenstående.

Link to comment
Share on other sites

Et gammelt gitarsnekkertriks er jo å løsne skruen, siden den er der, og det har du jo gjort. Så gjelder det å få dratt knotten "rett opp". Det er ikke like lett, men et gammelt kjøkkenhåndkle, lommetørkle, eller noe annet tynt stoff klarer du vel å få lurt under, hele veien rundt?

Får du til det, så gjør det, og forsøk å fordele flikene fra tøyet slik at du får et jevnt drag oppover. Så er det bare å ta i.

Dette er ikke noen garantert vei til lykken, stort sett fikser dette knepet de aller fleste knotter, men jeg har vært borti tilfeller der ting har gått til helvete, for eksempel den gangen jeg skulle fikse en gitar for et annet forummedlem, knottene skulle av, og vedkommende hadde glemt å fortelle at knottene var festet med lock-tite.. Jeg var livredd, da det var en R6, og rå makt ikke nyttet. Lang historie kort, jeg røsket hele stammen fra potmeteret tvers gjennom gitaren. Heldigvis var den uskadd etterpå, men potmeteret var ikke mye å ha.

Må du bruke usmaklig mye makt, er det kanskje like greit å ofre knotten og heller dele den i to med en Dremel eller noe. Man ønsker ikke å skade en flott flametop eller et plekterbrett det er vanskelig å erstatte. Knotter og potmetre er som regel greit å få tak i.

Link to comment
Share on other sites

Nei, hvis du har skrudd låseskruen lenger ut enn nødvendig, det vil si helt ut, løs, sitter ikke lengre fast i knotten, så er det ikke mye mer enn Dremel å forsøke. Du kan tappe forsiktig på knotten med skaftet av en skrutrekker fra flere vinkler og forsøke en gang til. Du kan bruke ganske mye makt på den før den går i stykker. Ta skikkelig i.

Link to comment
Share on other sites

Nei, hvis du har skrudd låseskruen lenger ut enn nødvendig, det vil si helt ut, løs, sitter ikke lengre fast i knotten, så er det ikke mye mer enn Dremel å forsøke. Du kan tappe forsiktig på knotten med skaftet av en skrutrekker fra flere vinkler og forsøke en gang til. Du kan bruke ganske mye makt på den før den går i stykker. Ta skikkelig i.

Tror også å kakke med en hammer for å løsne den kan være en ide. Er metall-knott, festet i metall pot-stamme, og det kan irre fast over tid med klamme deilige hender som betjener knotten hver dag.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.