Web Analytics
Jump to content

gitarfreak97

Recommended Posts

Hey ! Jeg klarer å spille mange soloer på gitar..men.. jeg lurte på hvor på gitaren man skal spille soloene. Vist et riff spilles i "A", hvor på gitaren skal soloen spilles da? Jeg klarer mange scalaer, men har ikke aning på hvor på gitaren de skal brukes. Vanskelig å finne noe på google eller youtube heller.
Håper jeg får svar -Arnold

Edited by gitarfreak97
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det kommer an på hvilken skala du bruker det, men skalaen starter med grunntonen, så i tilfelle A, er det naturlig å starte på A i 5. posisjon. Søk på f.eks. Pentatonic positions i Google, så dukker det bla.a. opp bilder. Det samme gjelder sikkert andre skalas også.

Link to comment
Share on other sites

That is what YT is for. Men en ting jeg har lagt merke til i min søken etter everything Hendrix er at det knapt er to gitarister på YT som spiller samme ting likt. Gary Moore spiller f.eks Wind Cries Mary soloen helt annerledes enn Hendrix....

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar ! Det er ganske mye å huske, men vist jeg spiller en vanlig bluesscala i A, skal jeg begynne på 5 bånd og spille med nedover da?

Det er dette som er det fine med gitar ingen regler på hvordan du skal spille:) som andre over her skriver se på YT og lær deg noen licks i feks A blues scala og prøv og lage dine egne Licks etter på.

Go with the flow;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.