Web Analytics
Jump to content

"Lage" ny headstock


Recommended Posts

Heisann.

Jeg har et lite gitarprosjekt hjemme som jeg skal gjøre ferdig nå i juleferien.

Jeg har en Ibanez hals som jeg har tenkt å bruke, men jeg ønsker ikke å ha den jævla headstocken på den. Det jeg da lurer på, er om det er mulig å lime på ekstra treverk til den, så forme en egen headstock? Det jeg er mest redd for er om treverket ikke klarer å holde imot trykket fra strengene (er ikke floyd rose) og hele driten bare knekker sammen.

Har funnet noen som har gjort det, men ikke funnet en guide på hvordan det gjøres.

Noen som har innspill?

Link to comment
Share on other sites

Det er helt klart mulig å ha på mer tre for å gi headstocken ent nytt utseende...men du må være nøye med å klargjøre endene. Ekstremt viktig at endene er helt plane slik at du får god kontakt mellom gammelt og nytt tre. Også viktig at du fjerner all gammel finnish der du fester det nye treverket slik at du limer tre mot tre.

Du nevner det jo litt med belastningen fra strengene, men om du bruker de orginale hullene er ikke det et problem. Da er det jo kun en ren kosmetisk endring. Vet ikke hva du tenker? Modifisere den opprinnelige headstocken eller lage en helt ny? Jeg har selv laget helt ny headstock på en gammel strat-hals og den helder den dag i dag og har stått med strenger i 6 år nå uten å svikte. Du får det til om du vil! Men godt arbeid med å lime sammen nytt og gammelt er alfa omega!! Gjerne bruke noen treplugger for å gi mer styrke..litt som å armere betong, men det viktigste er at du har GOD kontakt mellom flatene og bruker gode tvinger til å presse det sammen mens limet tørker.

Edited by Scythes
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde fjernet så lite av det origiganle treet som mulig, jeg. Det er ikke noe problem å lime på mer treverk og å plugge originalhullene, men ikke sag av mer av den originale headstocken enn strengt tatt nødvendig. Du vil ikke klare å erstatte trefibrene som går i hele halsens lengde med pålimte biter.

Grunnen til at gitarer som er laget etter G- metoden er mer utsatt for brudd ved headstock er jo rett og slett fordi disse fibrene i hele lengderetningen mangler.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde fjernet så lite av det origiganle treet som mulig, jeg. Det er ikke noe problem å lime på mer treverk og å plugge originalhullene, men ikke sag av mer av den originale headstocken enn strengt tatt nødvendig. Du vil ikke klare å erstatte trefibrene som går i hele halsens lengde med pålimte biter.

Grunnen til at gitarer som er laget etter G- metoden er mer utsatt for brudd ved headstock er jo rett og slett fordi disse fibrene i hele lengderetningen mangler.

Planen er ikke å sage så veldig mye fra den orginale headstocken, bare gjøre den litt kortere og legge til mer tre på siden så det blir en slags 4+2 eller 3+3 headstock istedet for alle på en rekke.

hvorfor ikke bare ny hals? Koster ikke all verden…

Fordi jeg liker halsen, men ønsker en annen headstock. Og fordi det er ment som et lekeprosjekt egentlig. Fattige studenter som meg har ikke råd til en ny hals, dessuten gidder jeg ikke påkoste denne gitaren en ny hals.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.