Web Analytics
Jump to content

Har fått en åpenbaring


mark

Recommended Posts

Har i det siste fått en skikkelig åpenbaring. Visste det på mange måter fra før, men har blitt ekstra tydelig for meg i det siste. Det å være gitarist i et band, tenker da mer retning pop, funk, soul, P&W o.l, handler om å spille de få riktige strofene på riktig tidspunkt, samt mye om hva du ikke spiller. Merker at jeg selv ofte spiller alt for mye, prøver for ofte å få inn et fancy lick eller to osv. Når jeg hører på gode gitarister på cd'er o.l, ikke tenk Yngwie og gjengen nå, så spiller de ikke så avansert eller fancy, bare det rette.

Min åpenbaring er selvsagt opplagt, men det kan ikke poengteres nok. Har fått en liten oppvåker i det siste. Jeg kan spille en del fancy greier etter hvert, men det er jo som oftest meningsløst. Har brukt for mye tid på å øve på fancy teknikker og skalaer i alle mulige former, viktig det også, men er nødt til å fokusere mer på å høre gitaristens plass i musikken. Handler egentlig mer om hva sangen trenger, enn hva jeg har lyst til å spille. Fikk lyst til å dele disse tankene (på ny)

Tips til å øve opp disse egenskapene tas selvfølgelig imot med takk!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Way to go ! Vokalister kommer til å elske deg... :D

EDIT: Og mitt tips til deg er rett og slett å ta den dialogen mod vokalisten. Hvor er det greit med fillins.... osv. Det verste du gjør, er å spille ham i hjæl...

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Sjekk Robbie Robertson i The Band, spesielt live-dvd'en "The Last Waltz". Sjelden har jeg hørt en gitarist putte inn de riktige strofene på de riktige stedene som han. Spiller vel rompa av Eric Clapton der også, og gitaristen til Muddy Waters er sjalu og skuler stygt på ham. :D

Link to comment
Share on other sites

Dette er jo helt feil! En må jo dra på slik at gitaristen får fokuset hele kvelden! :D

Nei, men ja, dere har jo så rett som det går. Dette er noe alle gitarister kan ta til seg.

God dynamikk er vel noe av det viktigste for en god lytteropplevelse. Jeg har hvertfall ikke noe interesse av å høre for mye overspilling.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har som leveregel at en god sologitarist skal få lov å tømme seg, når han er i gang, hvis han vil. Men han skal ikke sette i gang masturberinga før det er hans tur. Gitarister som er på gitarkappleik hele tida, kunne jeg ikke tenkt meg å spille med et sekund. Det er jo bare destruktivt for alle, inkl. publikum..... B)

Link to comment
Share on other sites

Er ikke sikker på sannhetsgehalten i dette, men: gitaristen til James Brown ble bedt om å groove på samme nota gjennom en hel sang en gang. Han ble ganske irritert, men så fikk han høre hvordan det låt etterpå, og skjønte at det var det eneste riktige å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Har hakka meg igjennom "Eye of the tiger" for mange år siden. Den åttendels gereia som går i bakgrunnen, som virkelig løfter låta. Tror ikke jeg skifta note en gang. Men en utfordring for timinga da. men jeg bestod...såvidt :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Heller vel egentlig litt mot dette i den forstand at jeg putter inn små solo (fills, riff) hele tiden, men krav er at disse skal alltid kunne løfte musikken/låta. Gjerne øve inn detaljer med resten av bandet. Ikke no problem å spille tøft/fancy hele tiden. Eneste lille nedtur er at når man gjør dette så bruker man krutt ganske mye uten at folk får med seg så mye av strengemagien.

Edit…

Her er oppskriften :)

http://www.vhnd.com/2012/11/29/audio-isolated-guitar-from-van-halens-first-three-albums/

Edited by SteikBacon
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Noen av de jeg har spilt sammen kan nok mene at jeg er tverr og vanskelig, men jeg har denne tanken om "sonisk plass". Når musikken blir så overspilt at melodi og groove forsvinner i en kakafoni av skit sier jeg i fra. Keyboardister er faktisk de verste i så henseende siden de kan spille ti toner samtidig og holde dem så lenge de vil. To gitarister som lytter på og respekterer hverandre eller gitar pluss en keyboardist som spiller økonomisk kan fungere fint. Hiv inn en keyboard/pianovirtuos og alt går til helvete :angry:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
    • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
    • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
    • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
    • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.