Web Analytics
Jump to content

Støy / jordfeil i Telecaster


Recommended Posts

Har skrudd sammen en Telecaster nå, og mener jeg har gjort alt rett, men noe er tydeligvis ikke helt som det skal.

Jeg har akkurat samme støy fra gitaren, som når jeg bare holder jacken i hånda. Når jeg tar på metallet klikker det, og så blir det stille så lenge jeg holder på metallet.

Har gått over med multimeter, og jeg får kontakt mellom alle hulrom (isolert med kobbertape). Strenger stol osv har også kontakt. Alt har kontakt med kappen på hunnjacken i gitaren.

Hvor er det jeg kan ha gjort noe galt da? Alt av jordingskabler skal vel sitte som de skal da? Kan jeg ha fått en jordløkke på noen måte?

Om jeg lodder av pickupene, men beholder resten, skal da gitaren fortsatt være støyfri? (Om det er koblet riktig). Det kan jo kanskje være brudd i en kabel?

Kan også legge til at støyet forsvinner når jeg skrur ned volumet på gitaren.

Testet litt mer nå, og det kan se ut som om jordingskabelen fra bridgepickupen har litt dårlig kontakt. Er det i seg selv nok til at ikke jordingen i gitaren fungerer i det hele tatt?

Det kommer mest sansynlig av at jeg har hatt kontrollplata av og på en del ganger nå under testingen...

(Det er forøvrig lyd i begge pickupene.)

Link to comment
Share on other sites

Har du såpass oversikt, er det jo ingen grunn til å koble om. Jordfeil kan være vanskelige å finne. Det enkleste er jo å måle om det er jordforbindelse der det skal være, men det betinger jo at man vet hva som skal jordes. Det ser det jo ut som om du har oversikt over.

Da er løsningen som du er inne på selv, å koble fra ting og sjekke, og så koble pickuper til igjen. Jeg må innrømme at jeg aldri har testet det med å koble vekk begge pickupene og så sjekke da. Tonekrets og en pickup ville være det jeg tok vekk til å begynne med.

Link to comment
Share on other sites

Det er forresten like mye støy uansett hvilken posisjon pickupvelgeren står i. (3-veis)

Det burde vel kanskje bety at pickupene ikke er problemet? (Eventuelt at begge er problemet)

Får dra frem loddebolten igjen i kveld. Kjedelig med slike feil. Føler jeg er så nære å få gitaren helt ferdig...

Link to comment
Share on other sites

Kan det bli for mye jording? På gitaren jeg skrudde delene av var det f.eks. ikke kontakt mellom kontrollrommet og kontrollplata. Heller ikke mellom rommet til bridgepickupen og "telecasterskuffen".

Det er jording mellom selve pickupen og kontrollrommet, og ettersom det er en kobberplate under pickupen regner jeg med at skruene gir jording til "skuffen" i seg selv. Samme med kontrollplata. Der går det jord fra volumkontrollen til bunnen av rommet.

Blir det tull da når jeg nå også har kontakt fra kobbertapen til kontrollplata og til "skuffen"?

Link to comment
Share on other sites

Nei, det blir det ikke. Enkelte sier det blir litt diskanttap på gitaren med bruk av kobbertape og at man da får et helt "bur", men det er tross alt minimalt, og jeg synes det er greit å ofre for å få en helt stille gitar. Man kan jo si at man pakker all eketronikken inn i en "kjempekondensator" på denne måten.

Dessuten er det så mange gitarer som er laget slik at det ikke er noen grunn til å påstå at det lager støy.

Link to comment
Share on other sites

Her er kobling uten pickuper:

post-9639-0-80202600-1353442456_thumb.jp

post-9639-0-74930400-1353442457_thumb.jp

Tynn grønn og tynn hvit går inn på 3-veisvelgeren.

Durer som pokker da også.

Noen som ser noe opplagt feil? Har ikke funnet noen like koblingsskjemaer på nett, men dette er jo i utgangspunktet bare flyttet fra en Squier Vintage Modified Tele, med humbucker i neck. (Duncan Designed pickups)

Link to comment
Share on other sites

Både på humbuckeren (neck) og singelcoilen (bridge) er det 4 ledere + "åpen" jord. (Duncan designed).

Hvit, svart, rød, grønn og uisolert.

Som en ser på nederste bildet er rød og hvit koblet sammen. Grønn går til 3-veisbryter, svart og uisolert går til jord.

I Bridge er rød og grønn koblet sammen. Hvit går til 3-veisbryter, svart og uisolert går til jord.

Hva er greia med 4(5) ledere? Andre pickuper har jo gjerne bare 2?

Jeg har nå byttet ut potmetre, og kabler. 3-veisbryteren er den samme som på bilde 1 i forrige post.

Er det pickupene som er kilden til tullet her?

Når jeg tar på magneten til lav E-streng får jeg instant feedback.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.