Web Analytics
Jump to content

Beste gitarsolo


Disasterpiece

Recommended Posts

Finns det noen offesiel ranking liste over verdens beste gitarsoloer??

Evt. hva er DERES favoritter?

Mine er:

1:avid Gilmour-comfortly numb, 2. soloen er noe av det råeste jeg har hørt

2:Eric johnson/g3-Red house

3:Srv- Lenny

4:Yngwie malmsteen-canon in d (ikke så mye briefing her)

5:Dimebag Darrel-Domination

6:Slash-November Rain

7:Jimmy page-stairway to heaven

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 195
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hmm, tricky...

1: Hold The Line (Steve Lukather) Live in Paris 1990

2: Next One Hundred Years (Richie Sambora)

3: The Spirit Carries On (John Petrucci)

4: Killer Queen (Brian May)

5: Hollow Years (John Petrucci) Live at Budokan

6: Aegean Shores (Jørn Viggo Loftstad) Begge to

7: Another Day (John Petrucci) Porno vibrato!

Noe slikt noe, jeg er noe uenig med meg selv om rekkefølgen, men lista gir et visst inntrykk.

Link to comment
Share on other sites

1. Dimebag Darrell (Pantera) - Hard Lines, Sunken cheeks

2. James Hetfield (Metallica) - Nothing else matters

3. Dimebag Darrell (Pantera) - Floods

4. Kirk Hammett (Metallica) - Welcome home (Sanitarium)

5. Andreas Kisser (Sepultura) - Territory

Link to comment
Share on other sites

Jo...men når du da kommer å sier "Slutt å kødd..hotel california solon er den beste" så det en overtaling :wink:

Mine favoritter er:

Jimi Hendrix - Hey Joe, All Along the Watchtower

Jimmy Page - Stairway to Heaven, Heartbreaker

Link to comment
Share on other sites

1. Pink Floyd - Comfortably Numb

2. Eagles - Hotel California

3. Gary Moore - Still got the blues

4. Stevie Ray Vaughan - Texas Flood

5. Pink Floyd - Time

6. Guns N' Roses - Sweet child o' mine

7. Jimi Hendrix - Purple Haze

8. Stevie Ray Vaughan - Pride and joy

9. Santana - Europa

10. Jimi Hendrix - Hey Joe

11. Clapton - Layla

12. Stevie Ray Vaughan - Couldnt stand the weather

13. Pink Floyd - Money

14. Animals - House of the rising sun

15. Guns N' Roses - November Rain

16. Lynyrd Skynyrd - Free bird

17. Queen - Bohemian Rhapsody

18. Vinskvetten - Blåmandag

19. Vinskvetten - Dans på grasdal

20. Chuck Berry - Johny B. Good

Ekstremt mange, men det er utruleg vanskelig!

Link to comment
Share on other sites

Åh, det finnes så utrolig mange fine soloer..! Men her et et bittelite utdrag av det som ville blitt en veldig lang liste hvis jeg skulle ramse opp alle sammen:

Mark Knopfler (Dire Straits) - Sultans Of Swing

Slash (Guns N' Roses) - Sweet Child O' Mine

Jimi Hendrix - Little Wing

David Gilmour (Pink Floyd) - Hey You

Nuno Bettencourt (Extreme) - Get The Funk Out

Eric Johnson - Cliffs Of Dover

John Petrucci (Dream Theater) - Another Day

Slash (Guns N' Roses) - November Rain (den siste soloen)

Yngwie Malmsteen - Gimme, Gimme, Gimme

David Gilmour (Pink Floyd) - Another Brick In The Wall

Eddie Van Halen (Van Halen) - Eruption

Steve Lukather (Toto) - Hold The Line

Joe Satriani - Ice #9

Andy Timmons - There Are No Words

Angus Young (AC/DC) - Thunderstruck

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.