Web Analytics
Jump to content

Bli musikklærer? Trenger litt hjelp


gitarleik

Recommended Posts

Har i det siste lekt litt med tanken på å bli musikklærer ( gå musikk eller faglærer i musikk + pp). Går per i dag årsstudium i noko annet , men usikker på om eg skal forsette.

Har litt spørsmål rundt dette. Krevst det veldig høge ferdigheter? Er det vanskelig å få jobb, kor er det vanlig å få jobb og kva kan man forvente i lønn? Er det spesielle plasser folk anbefaler å søka ?

Ellers ville alle innspel og erfaringer rundt dette bli tatt imot med glede !

Edited by gitarleik
Link to comment
Share on other sites

Det er nok ikke umulig å skaffe seg jobb, men jeg tror ikke akkurat det er enkelt. Det har vært en ganske heftig økning i antall plasser på musikkfaglærerutdanningen de siste årene, og om man skal være realist, så må man nok forvente å ta til takke med en 25% kulturskolestilling i indre gokk, iallefall i de første årene når man er ferdigutdannet.

Om du vil drive med musikk, og samtidig enkelt skaffe deg jobb, og tjene greit, vil mitt beste forslag være å kombinere det med en lærerskoleutdanning (siden du vurderer faglærer, kan jo dette være aktuelt).

Jeg går Grunnskolelærerutdanning 5-10 kl. selv, og planlegger å ta musikk som mitt 3. og siste fag i utdanningen. Jeg vil da også ha 60stp Naturfag, 60stp Matte og 60stp PEL (Pedagogikk og Elevkunnskap) i tillegg, som jeg tar de 3 første årene. Jeg kan da undervise musikk fra 5-10 klasse (ungdomsskolen krever minst 60stp i PEL + 60stp i 3 forskjellige fag fra nyutdannede lærere, dette er nye krav.)

Derifra kan du eventuelt bygge på musikkutdanningen din mens du er i jobb, og da vil du ha en mye bedre økonomi og du vil være åpen for mange fler arbeidsgivere.

Edited by Hallstein
Link to comment
Share on other sites

"I gamle dager" hadde Hamar og Bergen musikk som 60 vt studie. Hvordan det er nå vet jeg ikke. Du kan sikkert bygge på 60 vt med enda mere studier. Det fine med den er at du er garantert jobb. På den rette skolen kan det være en bra utfordring, og også medføre at du kan jobbe med andre fag enn kun musikk. Det å kun skulle undervise i musikk tror jeg er veldig slitsomt, og ganske enformig i lengden.

Link to comment
Share on other sites

Lærere med formell musikkompetanse er fremdeles mangelvare - hvis du tør å flytte litt ut i distriktene.

Musikkfaget alene på ungdomsskolen utgjør ikke 100% stilling, så vil du ha full stilling må du ha flere fag. 25%-ene i Gokk Kulturskole har de fleste interesserte allerede klamret til seg og holder fast på for harde livet (undertegnede inkl.).

Kjenner folk som har gått i Levanger (som Hallstein skamløst reklamerer for), og de snakker bare varmt om utdanningen. Dyktige er de også.

Selv gikk jeg på Høgskulen i Volda, og tar PPU på deltid ved siden av jobb - det er også en vei inn for de av oss som er faglærte og ikke lærerutdannede.

Edited by PerA
Link to comment
Share on other sites

Det vil jeg tro. Men som før nevnt, skaff deg flere ben å stå på, slik at du ikke blir en ren faglærer med ett fag på repertoiret.

Musikktimer er slitsomme, og det kan være greit med en avveksling. Husk at du møter en elevmasse som har varierende grad av motivasjon, og svært vekslende erfaring med hva musikkfaget er.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tar PPU nå, inntrykket mitt av medstudenter er at musikktimene er veldig slitsomme. I prosjekter får du kanskje jobbet med de flinkeste elevene, og dette kan sikkert føles givende. Men i det daglige så sitter du med en klasse hvor 2/3 ikke har noe særlig forhold til musikk utover det de har på telefonen/iPaden sin. Jeg tror veien til suksess i grunnskolen handler om å være allsidig i forhold til fag, og med hovedinteresse på fokuset rundt barnas læring generelt. Har du vanskelig med å finne flere fag interessant er nok neppe grunnskolen veien å gå. Desutten er det viktig å huske at for å gjøre noe gøy, så må man ofte gjøre noe som er litt mindre gøy også!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.