Web Analytics
Jump to content

Leif Hansson modell 6. Stål og/eller nylonstrenger


Artbrigade
 Share

Recommended Posts

Vær hilset ærede forummedlemmer!

Jeg har en 1969 årgang Leif Hansson modell 6. Den har ett typsk nylonstrengsbro og ett typisk stålstrengs hode med stål i strengefestene. Bredden og tykkelsen på halsen er type stålstreng. Det er ikke plekterbrett. Tviler også på om denne har stålforsterket hals. Jeg har satt på nylonstrenger på denne nå, men det føles trangt i forhold til andre nylonstrengere jeg har prøvd. Jeg har lyst til å prøve 0,10 elixir på denne.

Er det noen som kjenner modellen?

Er det meningen at en på denne gitaren, kan velge hva en setter på av strenger?

t_20121116_DSC_3514.JPG

Edited by Artbrigade
Link to comment
Share on other sites

Nei den hadde nok muligens stålstrenger en gang...hvis nøtta kjennes trang ut er det fordi den er det og det var en del gitarer før som hadde slike broer selv om de var satt opp med stålstrenger. Du kan jo alltids skifte nøtta hvis du er redd for at den ikke tåler stål. Jeg ville gått for et sett tynne stålstrenger hvis det var min gitar..tror den er ment for det. PS: det finnes strenger til akustisk i str 9 også, kan hende det blir litt slakt men man kan jo prøve.

Bla litt nedover på siden her så ser du flere gitarer med slik stol og stålstrenger: http://www.plekterfesten.no/gogammelnorsk/index.php

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Rent generelt, for femti- seksti år siden var det ikke uvanlig å selge stålstrengsgitarer uten trussrod. Jeg har selv et par stykker, en Høfner og en Ottwin, og har tafset på flere andre som for oss i dag kan være litt ubestemmelige i forhold til hva slags type strenger det skal være på dem.

Stort sett var disse gitarene faktisk beregnet på å brukes med stålstrenger. Det betyr ikke at de er like sterke i dag som da de ble bygget. Tre forvitrer, og lim tørker ut.. :)

Link to comment
Share on other sites

Flott! Takk for svar. Jeg har hatt noen andre 40- 50-talls med løs bro, der svaret var klarere. Denne er jo såpass "ny", at jeg forventet at Leif Hansson satte på riktig nøtt. Jeg får slenge på 0,10 og håpe det ikke blir for mye "Hawaii". :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.