Web Analytics
Jump to content

volumkontroll = ødelagt


themouse

Recommended Posts

Okey. Jeg har et lite problem.

Sist gang jeg spilte med bandet mitt, ble gitaren min litt rar. Lyden bare falt ut hele tiden og den ble dårlig. Jeg trodde først det var ledningen det var noe galt med, men jeg prøve to ledninger og akkurat det samme skjedde.

Etter gig'en skrudde jeg opp dekslet på baksiden av gitaren min.

Da så jeg at den ene ledningen fra jackinngangen var løsnet.

Er det noen som vet hvor denne skal?

Jeg prøvde å lodde den på den pickup-select-swhitch-tingen, og da ble det lyd, MEN nå fungerer ikke volumkontrollen. Syns også lyden er ganske rar nå. Akkurat som om man har volumet ganske lavt. Skikkelig pinglete vrenglyd.

Gitaren min er ustyrt med to EMG81 mikker og en sånn treveis switchting.

Er det noen som kan hjelpe meg? Ganske frusterende å ikke kunne skru ned volumet når man spiller.

(Sorry for et litt rotete innlegg, men det ble så mye å skrive)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler på at det er batteriet. Det er helt nytt, og det er nettopp testet med "tungetesten".

Veldig merkelig at potmeteret skulle slutte å funke sånn helt uten videre. Jeg tror det har en sammenheng med den løse ledningen. Kanskje jeg har loddet den på feil plass.

Men jeg skal få tatt et bilde av selve kolbingsgreia.

Har en sånn ESP. Eller LTD da.

LTD Viper-400

Link to comment
Share on other sites

DU skal koble den til volumpoten. Når du kobla den til switchen så koble du rett og slett rundt volumkontrollen = den funker ikke. Men du har lyd.

Du ser hvor ledningen har vært

Hvis det er jordledningen skal den loddes på "chassiet" på poten, du ser det. Kanskje du overså det, og derfor kobla den til bryteren.

Hvis du skal loddepå chassiet på potmeteret bør du ha en litt grov loddebolt. 40w ellerno, ettersom metallet leder vekk varmen fort, og du får rett og slett ikke loddet ordentlig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.