Web Analytics
Jump to content

Vanlig å bytte ut pickup'ene på standard Strat?


kenneho
 Share

Recommended Posts

Hei,

jeg har en '96-modell standard Fender Strat (laget i USA), som i seg selv er en veldig bra gitar på mange måter. Pickup'ene som følger med en slik standard Strat er sikkert veldig gode, og jeg får forsåvidt mye bra lyd ut av dem, men: Er det vanlig å bytte pickup's på standard Strat'er, eller går disse for å være så gode at de fleste lar være? Det avgjørende er naturligvis hva slags lyd man går for, men tenker litt generelt på om pickup'ene går for å være bra til Strat å være, eller om de går for å være greie nok og at det er delvis forventet at man bytter pickup'er.

Mvh Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Orginalene låter bra på mange måter, men har f.eks. ikke helt den kraftige lyden når det kommer til å spille med vreng f.eks.

Bytte bridge-pickup'en en Seymore Duncan JB Jr sist vinter, og er veldig fornøyd med det, og teller litt på knappene om hvorvidt jeg skal bytte middle- og neck-pickup'ene også etter hvert for å se om jeg blir enda mer fornøyd med lyden. Men hvorvidt jeg bytter er forsåvidt uavhengig av hvilken respons jeg får på tråden her, men er interessert i hva andre strat-spillere pleier å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Ville kanskje satt inn en midboost, f.eks. en EMG-SPC :) Gjør underverker!

Har ikke hørt som slike før. Morsomt å vite at det finnes. Hvis jeg forstår det rett, vil en SPC i all enkelhet gjøre at jeg får type humbucker-lyd med orginal Fender pickup lyd. Alternativet er å gå til innkjøp av en humbucker i single-coil størrelse a la Seymore Duncan'en jeg har, men da gå glipp av Fender-lyden.

Link to comment
Share on other sites

Ikke akkurat humbucker-lyd, men mellomtone og output er i ballparken. Mye av Strat-«quacken» beholdes :) Låter milevis bedre enn de singlesize-buckerne, de høres jo stort sett ut som om man har en wah stående på hele tida...

Skjønner. Tok en rask kikk på monteringsanvisningen, og virker som om man må feste 9 V batteri etc til løsningen? Så med andre ord, det er ikke bare å bytte ut dagens tone/volum-kontroll med denne SPC'en, men man må inn med endel nye ledninger + batteri?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.