Web Analytics
Jump to content

file vekk noe av nakken på en Gibson les paul


Recommended Posts

Tittelen sier vel det meste, jeg lurte på om jeg kan file vekk noe av baksiden på gibson gitaren min. Delen som jeg fjerne er er den som sitter helt inn at kroppen + en del av kroppen under der nakken er festet. Tenkte jeg skulle file ned nakken slik at den blir mer som en B-C Rich nakke for de som har prøvd å spille på de.

Er litt små nervøs for å prøve dette uten å finne noe info om dette. Kan det la seg gjøre eller vil det ødelegge nakken?

Link to comment
Share on other sites

Du mener vel halsen? Og pusse ned ved helen slik at den blir slankere der og man får bedre tilgang til de øverste bånda?

Jeg ville ikke gjort det uten å være helt sikker på hva jeg gjorde. Det finnes Les Paul modeller der dette er gjort på forhånd, så da ville jeg heller solgt den jeg har og kjøpt en slik i stedet hvis dette er veldig viktig. Jeg vet ikke om halsinnfestingen er annerledes på disse heller enn de som ikke er pusset ned, og om det lar seg gjøre på de som ikke er pusset ned.

Gjør du et slikt inngrep på gitaren din, vil det forringe verdien betraktelig.

Link to comment
Share on other sites

ja jeg mente hals, jeg er selvlært så jeg har egentlig ikke peiling på hva noe gitarting heter på norsk.

Tror jeg stikker ned i den lokal musikkshappa og spør de om de kan hjelpe meg.

Det at verdien på gitaren synker er ikke så viktig fordi den er ganske så slitt fra før av, malingen slitt av flere steder og den har noen bulker, men jeg synes det er kult det gir litt karakter ...

Link to comment
Share on other sites

ja jeg mente hals, jeg er selvlært så jeg har egentlig ikke peiling på hva noe gitarting heter på norsk.

Tror jeg stikker ned i den lokal musikkshappa og spør de om de kan hjelpe meg.

Det at verdien på gitaren synker er ikke så viktig fordi den er ganske så slitt fra før av, malingen slitt av flere steder og den har noen bulker, men jeg synes det er kult det gir litt karakter ...

Bruksslitasje er noe helt annet enn et slikt inngrep. Hvilken type og årsmodell Les Paul er det, forresten?

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er et betimelig spørsmål, og som nevnt finnes det faktisk LP som har dette ordnet originalt. Viser det seg likevel at det ikke er Les Paul du ønsker, og du kanskje vil selge den du har for å finansiere noe annet, vil det være dumt å "ødelegge" den...

Link to comment
Share on other sites

Det lar seg kanskje gjøre. Litt etter hvordan jeg opplever innlegget ditt, så kommer du helt sikkert til å redusere verdien av gitarne din kraftig.

Videre kan det skje at den går i stykker, og blir peisved.

Som andre har sagt, selg den og kjøp deg noe annet.

Man kan ikke bygge om en Jeep Cherokee til en Ford Focus.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I et slikt tilfelle bør man vel spørre seg om det er en Les Paul man vil ha, eller noe annet.

Kan godt være at han vil ha en Les Paul, men kanskje en annen modell.

Jeg tror det er mer arbeid og mer kostbart å prøve å modifisere en gitar på måten du beskriver, enn å selge den du har og kjøpe en som passer bedre til preferansene dine. I tillegg, som Castor never, risikerer du å få peisved som resultat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.