Web Analytics
Jump to content

Warmoth Pro hals - ratio mellom side og bakre trussrod-justering


Recommended Posts

Jeg har en Warmoth Pro hals med justeringsmulighet både bak og på siden. Er det noen som vet hva ratio / forholdet er mellom disse? Tilsvarer en full omdreining på endeskruen det samme som en full omdreining på sideskruen? Eller er det f.eks en "finere skala" på sideskruen?

Instruksjonen som fulgte med nevner ikke noe om dette, og de søkene jeg har gjort gir heller ikke noe svar.

Link to comment
Share on other sites

Det står at man skal skru til "bakskruen" - den ved hælen - til halsen er heeeelt rett. Så monteres halsen, og sideskruen brukes til å justere relief/slakke i halsen etterpå. Warmoth er tydelige på at selve justeringen av halsen skal skje uten string tension, dvs at det er lurt å ikke ha press på akkurat når du justerer. Jeg har floyd på min, og presser floyden ned sånn at strengene henger når jeg justerer halsen min - pro hals. Akkurat hva som er forskjellen/ratio på bak og sideskrue er jeg ikke sikker på, men jeg kan konstatere at det er en utrolig stabil og god hals. :) Warmothen holder stemminga like bra som min ibanez med locking som er blant det ypperste innen stabilitet.

edit: skrivefeil

Edited by sanderm
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor er det så viktig å vite ratio mellom disse?

Sidejusteringen er ganske enkelt laget for at skal slippe å løsne halsen for å justere trussrod. Det fungerer ganske enkelt slik at du "nullstiller" sidejusteringen, for så å justere den vanlige endeskruen til ca det punktet hvor halsen er rett (eller litt mer hvis du trenger mye kompensasjon) før du monterer halsen og spenner på strenger.

De to justeringene er altså avhengig av hverandre, og sidejusteringen kan aldri justere halsen "løsere" enn hva endeskruen er satt til, men altså bare gjøre halsen stivere.

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at jeg lurer er at jeg har halsen av nå, og skal "nullstille" sidejusteringen. Har slakket den så mye at jeg ikke tør slakke mer på sidejusteringen av frykt for at den "detter av" som visstnok er et helsike å få fiklet sammen igjen. Jeg mistenker at sidejusteringen ikke var midtstillt da jeg fikk halsen. Det er forsåvidt ikke kritisk å vite forholdet mellom de to, men kunne gitt en pekepinn på hvor mye jeg skal tighte for å komme tilbake til der jeg er nå. Får vel bare bruke linjalen :D.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.