Web Analytics
Jump to content

Fender Jazz Bass?


RalphDarwin
 Share

Recommended Posts

Hei! Kjøpte meg nylig en Fender Jazz bass. Virker som om det er en delebass. Plekterbrettet er uorginalt, pickuper er ikke Fender(står ingenting på dem heller, men låter ganske kult, tight og rent). På selve kroppen står det heller ingenting.

Det mest interessante er halsen. Det står ingen info på den, som "Made In.." serienummer er heller ingen av. Hvis google har svart meg riktig, så var det en periode der Fender ikke gjorde det på headstocken, men hadde det på dekselet som halsen var skrudd fast med.

Det er en lapp i halslomma hvor det står enten tallet 3 eller bokstaven m. Det er en J som jeg lurer på kan indikere Japan eller Jazz bass? Halvveis alfaomega tegn. Og et slags anker, 1-tall eller en T?

Fra facebook kjøp og salg siden er det folk som tror det kan være en 68-75 jazz bass grunnet decal.

At det kan være en factory special run.

Finner ikke så veldig mye info om disse jazz bassene generelt.

zjgg34.jpg

ddia34.jpg

25f3cy1.jpg

Bassen låter forøvrig ganske kult, har lav strengehøyde og er lettspilt. Så er ganske fornøyd med den!=)

Takker for svar på forhånd!

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Den hvite labelen med en "M" på har jeg sett på flere Mexico-modeller. Tipper J indikerer Jazzbass. Er den refinisha? Synes trussrod-åpningen ser litt rar ut, de fleste Fenderbasser med åpning på headstock har sort beskyttelse rundt hullet.

Logoen tror jeg muligens er en repro, uansett hadde ikke basser fra 68-75 åpning i headstock, trussrod-justering foregikk ved hælen. i 1975 havnet den ved headstock men da i form av en såkalt bullet-trussrod.

EDiT: Flere bilder hjelper. Backsiden av headstock, bedre bilde av nevnte trussrod åpning, kropp med plekterbrett av, elektronikk, halslommen på kroppen etc.

Edited by germaniumkid
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Det ser ut som om den er refinisha i tillegg. Baksiden av headstock er helt hvit, og trussrodhullet indikerer for meg at det har blitt gjort noe på hodet.

Bilder av kroppen kommer snarest. Det var ingen info på halslommen av den. Og den er vel selvlakkert, for lakken er ganske seig og har null gloss.

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Aaah, øynene mine! Jeg griner litt hvergang jeg ser en bass har blitt strenget på den måten der :(

Vel halsen ser alt for ny ut for å være fra 60tallet, mest sannsynlig så er dette en japan model, mener å erindre at jeg har sett en helt lik model for noen år siden. en jazz bass fra 68 - 75 ville og vanligvis hatt blockinlays samt samt Trussroden ved heel. Hadde ikke sjokkert meg om dette ikke er en Fender i det heletatt, har finishen på headstocken samme følelse som finishen på kroppen?

Link to comment
Share on other sites

Yes, da kan vi vel konkludere med at det jeg har er en hals fra Mexico. Finishen på kroppen er helt annerledes og virker mer hjemmegjort. Mens finishen på headstocken er mer riktig, faktisk. Glatt og fin som gitarer jeg har.

Synes fortsatt truss-rod ser noe rar ut.

Burde vært sånn:

mexe.jpg

Link to comment
Share on other sites

Strengene har jeg ikke bytta, men har lyst på halfwound eller hva de kalles som jeg har på den andre bassen. Det er en ganske god bass i forhold til Ibanezen jeg har fra før. Men en av de må nesten gå, for det er ikke plass lenger hvor alt har blitt stappa back den store flighten min. huff.. Heller mer for at denne skal bli enn Ibanezen.

Link to comment
Share on other sites

Hæ? Slipte strenger? Skal du spelle 60-talls country eller?

Samme hva det er egentlig, bare den er god å spille på, men jeg jeg forstår nyskjerrigheten i hva man har fått tak på.

Ellers, gratulerer med ny bass :)

Ja, Både Iron Maiden, Thin Lizzy og Pink Floyd er skikkelig døv country. (Eller, PF er jo ikke så langt fra..) meningen din ble utdatert i 73 :P

Link to comment
Share on other sites

Bongoen jeg kjøpte her om dagen hadde flatwound-strenger. Det var helt forferdelig å spille på.

Det er større forskjell både i lyd og spillbarhet mellom forskjellige flats enn rounds. Selv har jeg TI flats på en p-bass, de spiller som smør, og har nok topp til slap hvis jeg vil det.

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.