Web Analytics
Jump to content

NBD: Epiphone EB-3


ErikKlæptn
 Share

Recommended Posts

hei folkens!

Da har jeg kjøpt min første bass. Har vurdert både P-Bass, jazz, Thunderbird ++ men til slutt fant jeg Epiphone EB-3og ble frelst. Fant den ikke hos noen Norsk butikk (kun EB-0 som er short scale versjonen), så da bestilte jeg fra Thomann.

Mulig jeg er sær, men jeg synes disse bassene er steika tøffe jeg:)

Denne bassen låter knall! Den presterer alt fra superblytungt når jeg bruker neck pickup mens bridge pickupen bringer den ut i Jazz-bass land. Klar og definert tone. Har ingenting å utsette på finishen i seg selv, men jeg måtte stramme etter en mutter på pickup velgeren da denne løsnet med en gang....litt typisk Epiphone? Må vel forvente dette på en bass på stramt budsjett. Resten har så lang fungert upåklagelig. Bassen er blytung + Ganske "neck heavy", men det siste her er jo ganske typisk for SG modeller.

Bassen er veldig lettspillt og var satt opp veldig bra, ingenting å utsette. Halsen kan vel minne litt om Jazz bass slik jeg kan huske. Den er uansett ikke like tykk som på P-bass.

Alt i alt så synes jeg dette er et bra kjøp sett i lys av prisen. Kom på 2300,- etter at mva var betalt. Kan ikke klage på Thomann, bra nettbutikk, effektiv service.

Tror jaggu jeg beholder denne jeg! :)

post-8728-0-43251100-1351101110_thumb.jp post-8728-0-51838500-1351101208_thumb.jp post-8728-0-94382600-1351101228_thumb.jppost-8728-0-73337100-1351101244_thumb.jp

Edited by ErikKlæptn
Link to comment
Share on other sites

Kul bass! Burde ta deg inn i Cream-land den der. Trodde at EB 3 også var en shortscale bass, og at forskjellen på den og EB 0 bare var antall pickuper. Er den store bryteren pickupvelger?

Edited by Erkny
Link to comment
Share on other sites

Takker!

Nå er mine meninger om lyd sterkt prega av at jeg er gitarist. Hadde på ingen måte store forventninger til pickupene, da Epiphone gitarene jeg har prøvd har hatt elendige pckuper. Dette er gjort til skamme. Neck pickupen har en veldig tung basslyd, men den blir ikke "muddy". Får klare definerte toner, og den er på en måte ganske "snappy" (Vanskelig å beskrive lyd på et forum, men håper du skjønner:) Mulig jeg kunne fått enda bedre lyd med en pickup av høy kvalitet, men den klarer seg forelpig:)

Link to comment
Share on other sites

Mulig det er bare meg, men hadde det ikke vært naturlig å spørre på 4Sound i Trondheim om de kunne skaffe bassen og til hvilken pris? EB-0 koster 13-1400, hadde ikke forundret meg om du hadde spart penger på å kjøpe EB-3 her til lands..

Nettsidene til 4Sound er svært mangelfulle.

Edited by Bugbass
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.