Web Analytics
Jump to content

Knatring i forsterker med en Gibson SG


Guttorm Andreasen
 Share

Recommended Posts

Hei folkens. Jeg har en Gibson SG Special som jeg spiller gjennom en Peavey Vypyr 30, for øvrig den suverent beste digitale forsterkeren jeg har prøvd. Noen ganger, men ikke alltid, knatrer det tydelig når jeg spiller på SGen min. Som en høyttaler sprengt i toppen, såvidt. Jeg har feilkjørt alt av ledninger og bokser og også prøvd flere gitarer med samme oppsett men det er bare på SG'en det knatrer. Jeg har åpnet deksler på gitaren, renset all elektronikk med elektrospray (som for øvrig klarnet opp lyden ganske mye) og sett over alle loddinger med kan ikke se noe feil. På noen tråder på nett snakker man om magnetisering/statisk elektrisitet i plekterbrettet men det synes jeg virker søkt og hjalp ihvertfall ikke å ta det av og på. Noen innspill, anyone? Takk!

Edited by Guttorm Andreasen
Link to comment
Share on other sites

Når du sier "bokser" - mener du at du bruker noen effektpedaler mellom forsterker og gitar?

Da det er en modelingforsterker er det en praktisk begrensning for hvor høyt inngangsignalet kan være før du (kan) få en lite kledelig type forvrenging i inngangskretsen. Bruker du f.eks en vrengpedal eller noe annet med høy forsterkning før forsterkeren kan dette utgjøre et problem.

Grunnen til at dette bare blir et problem med SG'en kan jo være at den har spesielt høy output (eventuelt i en bestemt del av frekvensområdet)

Ellers er modelingforsterkere ofte litt plaget med bi-lyder som kommer og går litt, men det er ofte mer en "skygge" av en lyd enn f.eks en sterk knitring slik du beskriver.

Vel, det er nå en mulighet da i alle fall..

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis du kan få låne deg en gitar til og se om problemet forsvinner med ny gitar, så kan du sjekke om det er gitaren eller noe annet som er problemet. Det kan spare deg for mye tid og frustrasjon hvis du vet hvor feilkilden ligger: gitar eller amp :)

Som jeg skrev over så har jeg prøvd mange forskjellige gitarer, det er bare med SG'en det knatrer.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.