Web Analytics
Jump to content

Hals, dårlig kvalitet


wiz
 Share

Recommended Posts

Kjøpte meg enda en shorty gitar (reisegitar), denne gang fra et "anerkjent merke", Höfner. Er slett ikke fornøyd med den, holder stemmingen dårlig, vanskelig å få ren i de dypeste båndene. Har forsøkt å stramme til stemmeskruene så de går tregere, men ser ikke ut for å hjelpe noe særlig.

Har sittet med en stålvinkel for å sjekke gjevnheten på bånd og hals, og det virker ikke bra (om da man kan gjøre det på denne måten). At noen bånd er for høye eller lave er så, men når man "sikter" langs gripebrettet så virker det jo og som den buler litt (synsbedreg?), som en U, der den er halsen ligger lavest ca. midt på.

Er dette normalt eller har jeg blitt lurt (ny gitar). Vel, nå er jo dette en gitar i prisklasse på i overkant av 2000kr, men dog. Kanskje enda en dum investering?

Har også sjekket andre gitarer med vinkelen, men med noe bedre resultat.

wiz

post-12329-0-37234500-1350685078_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som om den trenger et oppsett med trussrodjustering i første omgang. Stemmeproblemer og intonasjonsproblemer er i 90% av tilfellene relatert til for høy og dårlig skåret oversadel, så dette er også noe å ta tak i. Dårlig oppsett fra fabrikk og dårlig oversadel er nesten et kjennetegn for rimelige gitarer, har hatt samme problem på mine Squier og Epier.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.