Web Analytics
Jump to content

Gibson Les Paul Junior Special eller SG Standard P90?


Brötthäst
 Share

Recommended Posts

Jeg er på utkikk etter en P90-gitar med mahognykropp og 24.75 mensur. Jeg ser at Gibson har lansert en rimelig Les Paul Special modell: http://www.thomann.d...al_p90_svsb.htm . Er det noen her som har testet og som kan uttale seg om kvaliteten på disse? Alternativet er en SG standard med P90: http://www.thomann.d...ard_p_90_hc.htm . Litt dyrere, men hardcase er inkludert i prisen. Jeg har prøvd Gibsongitarer i faded-serien tidligere og ikke blitt imponert. Bør jeg kjøre safe og gå for SGen eller er Junior Special såpass at den fortjener en sjanse? Jeg har ikke mulighet til å prøve før jeg kjøper.

Edited by Brötthäst
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for SG Standaren med P90-mikkene, uten tvil!

Har selv prøvd en del av Gibson sine Faded- og Tribute-modeller, men ingen av de overbeviste meg, enkle og kjipe.

Jeg har selv en SG Standard og det er en god gitar.

Gå for Standaren, da vet du hva du får, det er mitt tips :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Jeg har eid et par Les Pauler før og digger designet og hvordan de henger på kroppen, men kanskje det er på tide å prøve en SG. Det er jo verdens kuleste gitar. Går an å slenge en Bigsby på den hvis den er halstung.

Edited by Brötthäst
Link to comment
Share on other sites

Blir nok en SG standard på meg. Er i kraftig GAS etter to år med boligsparing, smalhans og null gitarkjøp :D

Det ligger en "gammel" (1997) Gibson SG '61 ri på Finn nå til latterlige kr. 7000,-, og jeg ville personlig valgt den fremfor en standard. Gitaren har noen skrammer og merker, men hvis den er i bra teknisk stand og ikke hatt halsbrudd o.l. så er det et røverkjøp av dimensjoner!!! Hadde jeg hatt cash så hadde jeg kjøpt den selv for lengst, men... :(

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/object?finnkode=37264622

Du finner noen standarder der også, og det er jo alltid muligheter for pruting ved privat kjøp/ salg ;)

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=36965219

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=37511336

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=37379627

Det ligger også en '61 ri der til rundt 10K, samt en 69/70 modell i samme prisleie :)

Min neste gitar blir en SG ^_^

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips. I utgangspunktet er jeg ute etter en mahognyplanke med P90, de passer best til det soundet jeg er ute etter. På den annen side er det jo mange bruktdealer der ute og det er så til de grader kjøpers marked for tiden. En SG Standard i god stand kan vel prutes ned til under 6000? Trenger vel to stykker, en med P90 og en med humbuckere :)

Link to comment
Share on other sites

Har lenge tenkt på å skaffe meg en Gibson SG, og har selvsagt hatt mest lyst på en Standard. Var en tur innom musikkmagasinet i Bergen og kjente på en som hang på veggen der. Nå er det mulig at jeg hadde litt høye forventninger, men jeg ble litt skuffet med tanke på feeling og utseende. Halsen kjentes i hverfall ikke spesielt bra ut og bindingen var ikke særlig pen. Lurer derfor på hva som er argumentene for å velge Standarden foran Special-utgaven.

Link to comment
Share on other sites

Det som er viktig å tenke på er at LP og SG er ganske forskjellige gitarer å spille på. Jeg personlig hadde glatt valgt LP'n, rett og slett fordi LP passer meg bedre, og fordi LP Jr er en dritrå gitar. Lånte en SG Standard på en spillejobb en gang der jeg trengte en humbuckergitar og ikke hadde det selv, men den endte opp med å ikke bli brukt, rett og slett fordi den var, i mine hender, jævlig å spille på. Den var perfekt satt opp og alt slikt, men jeg klarte den ikke. Har hatt flere LP'er av de billigere seriene (Special, Studio Faded), og synes absolutt dette er gode gitarer, og om jeg skulle kjøpt meg en dyrere Gibson enn dette så måtte det vært en CS for at jeg skulle føle at prisøkningen skulle være verdt det!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.