Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Steinberg UR28M - Problemer med input


Anbefalte innlegg

God kveld! :)

Sitter med dette oppsettet:

- UR28M USB2.0 lydkort

- Adam A3X studiomonitorer

- sE Electronics sE X1 kondensatormikrofon

- Cubase Artist 6.5

- Martin D-15M

Dette er jo forsåvidt litt vanskelig spørsmål å stille, ettersom at jeg er litt usikker på hva jeg faktisk skal spørre etter.

Problemet mitt er i bunn grunn at jeg ikke får spilt inn eller tatt opp noen ting. Det fungerte veldig bra i begynnelsen, og jeg fikk tatt opp både vokal og gitar samtidig og separat i Cubase. Nå får jeg ikke tatt opp noen ting og får heller ikke noe monitorlyd fra inputsa. Det registreres heller ikke noe lyd på "desibelmåleren" på lydkortet eller i Cubase (grønt, oransjt og rødt lys osv på lydkortet). Alt av outputs fungerer forøvrig helt fint. Gitaren fungerer også på vanlig forsterker, så det skal ikke være noe galt med forforsterkeren heller.

Jeg har selvfølgelig sjekket kablingen et par hundre ganger, samt oppdatert alt av drivere og firmware.

Jeg er forholdsvis ny på studio og musikkproduksjon, så jeg begynner jo å lure på om jeg rett og slett kan ha ødelagt lydkortet på noe vis, uten at jeg helt vet hvordan da selvfølgelig. Hele oppsettet er ca 2 uker gammelt.

Merker at jeg begynner å bli rimelig frustrert, så jeg setter veldig stor pris på all hjelp som måtte komme, selvom jeg skjønner at dette kanskje er litt vanskelig å gi noe konkret svar på.

Hilsen Tobias :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du tenker på VST Connections og/eller ASIO Driver(?), så er dette sjekket og korrekt.

EDIT: Det har vel ikke skjedd ofte, men har fått en pop-up om at Cubase avslutter pga for mange ".... Errors" (Husker ikke helt hva meldingen sier).

Dette har kun skjedd to ganger, men det kan tenkes at det er pga at jeg har klikka på litt mye forskjellig i frustrasjonens hete(?)

Er det noe sted i Cubase det går an å se disse feilmeldingene? Får bare en pop-up jeg må klikke "ok" på.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Er det noe jeg har lært, så bruk litt penger på korrekte plekterbrett, kina-varianter funker aldri. Original Fender, Warmoth og fra Crazyparts.de er gode.
  • Kjøpte dette plekterbrettet til en MJT-strat jeg har, men det var helt skivebom på hull-plassering.  Tenker kanskje på dette, da det er rimelig og jeg tror det skal stemme overens med hullene (må fram med målebåndet når jeg kommer hjem i kveld). Problemet er bare at det er fra eBay og Kina, slik at da har jeg vel ikke det plekterbrettet før etter jul.  Da er spørsmålet, finnes det noe kjappere alternativ enn det jeg har linket til fra eBay og som ikke koster skjorta? Er ute etter HSS, helst litt aget hvit eller mint.  EDIT:  Burde kanskje legge ved en beskrivelse av hvor feilen ligger. På bildet under ser dere et bilde av plekterbrettet. Ingen av hullene traff perfekt, de fleste lå litt feil (nok til å ikke få ned i en skrue), mens markeringene med rødt er der det er en ganske stor feil. Særlig ligger feilen i skruen over midtpickupen. Dette skulle vel tilsi at det plekterbrettet jeg har kjøpt tilsier 1962-plassering, mens jeg skulle hatt 1964-plassering? 
  • En kone skjermet etter alle kunstens regler
  • Nå er det vel ganske ofte slik at de fleste amper låter best (for gitaristen) off center. Det er jo derfor man som regel heller ikke plasserer mikk rett i senter på høyttalerkonen, og mange skjermer senter på konen med f.eks. tape.
  • Jeg laget en enkel jig for sliping av scarf joint på halsen /headstock.  Den kan enkelt justeres til hvilken grad jeg vil ha, her f eks, 10 grader.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.